XiaomiYleinen

Xiaomi järjestää lanseeraustilaisuuden Ruotsissa – Virallinen myymälä suunnitteilla Tukholmaan

Xiaomi järjestää lanseeraustilaisuuden Ruotsissa.

Kiinalainen Xiaomi on nähtävästi kiinnostunut Pohjoismaiden älypuhelinmarkkinoista, sillä yhtiö on kertonut järjestävänsä ensimmäistä kertaa julkaisutilaisuuden Ruotsissa ensi viikolla. Lisäksi Xiaomilla on suunnitteilla ensimmäinen oma myymälänsä Tukholmaan, jos on uskomista ruotsalaismedioiden tietoja.

Xiaomin älypuhelimet ja ekosysteemituotteet ovat olleet jo muutaman vuoden varsin hyvin ostettavissa ainakin Suomessa sekä Ruotsissa, mutta myös virallista jalkautumista Pohjoismaihin on havaittavissa. Ensimmäinen Xiaomin virallinen lanseeraustilaisuus järjestetään 13. marraskuuta Tukholmassa ja tilaisuuteen mahtuu 100 vierasta. Lisäksi Xiaomi hakee Ruotsista niin sanotun ”Mi Explorers” -ohjelman kautta viittä innokasta fania testaamaan yhtiön tulevaa älypuhelinta ennen muita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ruotsissa Xiaomin älypuhelimien maahantuonnista sekä myynnistä on vastannut aikaisemmin East & West Distribution ja myöskin nyt Ruotsissa pidettävä tilaisuus sekä tuleva myymälä ovat yrityksen vastuulla, mutta toteutettuna Xiaomin vahvalla tuella. Tukholmassa avattavan ensimmäinen fyysisen Xiaomin myymälän on kerrottu olevan valmis vuodenvaihteessa. Xiaomi on myöskin avannut Ruotsissa viralliset Facebook- ja Twitter -kanavat, joiden lisäksi kiinalaisyritys on perustanut samanaikaisesti Xiaomi Suomi -nimeä kantavan Facebook-sivun, joka viittaisi myös suunnitelmiin Suomen markkinoilla.

Suomessakin Xiaomin puhelimien ja ekosysteemituotteiden maahantuonnista vastaa East & West Distribution Oy. Lisäksi olemme aikaisemmin kertonut Xiaomin perustaneet Suomessa Tampereelle Xiaomi Finland Oy -yrityksen. Toistaiseksi Xiaomi tulee Suomessa kuitenkin keskittymään noin 20 työntekijän voimin älypuhelinkameroiden tuotekehitykseen.

Lähde: Mobil.se (ruotsiksi), Xiaomi Sverige (Facebook), Xiaomi Sverige (Twitter), Xiaomi Suomi (Facebook)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi