XiaomiYleinen

Xiaomilla noin 20 työntekijää Tampereella – ”suurin kamerayksikkö Kiinan ulkopuolella”

Kerroimme heinäkuussa kiinalaisen älypuhelinvalmistaja Xiaomin rekisteröineen Xiaomi Finland Oy -yrityksen Suomessa. Xiaomi on perustunut Tampereen Hervantaan, Hermia-teknologiapuistoon suurimman kamerayksikön Kiinan ulkopuolella. Tänään Business Tampere ja Xiaomi ovat virallisesti tiedottaneet tutkimus- ja tuotekehitysyksikön perustamisesta.

Globaali teknologiajohtaja Xiaomi on perustanut Tampereelle tutkimus- ja tuotekehitysyksikön painopisteenään älypuhelinkameroihin liittyvä teknologiaosaaminen, kuten kamera-algoritmit, koneoppiminen, signaalinkäsittely sekä kuvan ja videon käsittely. Uusi tutkimus- ja tuotekehitysyksikkö sijaitsee Hervannassa Tampereen yliopiston teknologiakampuksen läheisyydessä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuonna 2010 perustettu Xiaomi kehittää ja valmistaa innovatiivisia teknologiatuotteita, joiden avulla se haluaa mahdollistaa kaikille paremman elämän. Vuonna 2019 Xiaomi oli nuorin Fortune Global 500 -listalle yltänyt yritys.

Tampereelle Xiaomi rantautui viime kesänä tarkoituksenaan valmistaa maailmanluokan älypuhelinkameroita. Tampereen seutu tunnetaan mobiiliteknologian keskittymänä 1990-luvulta lähtien, jossa on tehty lukuisia kamerateknologiaan ja kuvantamiseen liittyviä innovaatioita. Huippuluokan osaaminen juontaa juurensa Tampereen yliopiston tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnasta, jossa signaalinkäsittelyllä on pitkät ja vahvat perinteet. Tampereelta löytyvä osaaminen vastaa täydellisesti Xiaomin tarpeita, koska yritys haluaa palkkalistoilleen teknologia-alan huippuja.

”Tutkimus- ja tuotekehitysyksikön perustaminen Tampereelle on tärkeä etappi yrityksemme kansainvälistymisen tiellä. Tulemme vahvistamaan liiketoimintaamme Tampereella ja työskentelemään paikallisten osaajien kanssa, jotta voimme kehittää tuotteitamme erittäin innovatiivisten teknologioiden avulla”, sanoo Xiaomin varatoimitusjohtaja Wang Xiang.

”Panostukset kuvastavat sitoutumistamme ja Innovaatioita kaikille -ajatteluamme”, Xiang jatkaa.

”Tampereen yksikkö on Xiaomin suurin kamerayksikkö Kiinan ulkopuolella. Keskitymme mobiilikameroiden kehittämisessä tärkeisiin kamerateknologioihin, kuten algoritmeihin, koneoppimiseen, signaalinkäsittelyyn sekä kuvan ja videon käsittelyyn. Tällä hetkellä tiimissämme on noin 20 henkilöä, mutta tulemme pian rekrytoimaan lisää kamera-algoritmien osaajia”, kertoo Xiaomin tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa Suomessa johtava Jarno Nikkanen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Xiaomin filosofia on innovatiivinen ja erittäin mielenkiintoinen; tiimit ja yksittäiset työntekijät voimaannutetaan etsimään ratkaisuja itsenäisesti. Tampereen yksikössä kehitetyt laitteet ja teknologiat tulevat olemaan satojen miljoonien Mi-fanien käytössä ympäri maailmaa ja se on todella motivoivaa, Nikkanen jatkaa.

Xiaomi liittyy Tampereen seudulla toimivaan kamerateknologioiden liiketoimintaekosysteemiin. Verkosto kasvaa nopeasti ja sitä koordinoi Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere.

”Business Tampere ja kamerateknologioiden ekosysteemi ovat olleet suureksi avuksi Xiaomin Tampereen yksikön perustamisessa. Prosessi on ollut yksi sujuvimmista, joissa olen ollut mukana. Ekosysteemin toimijoista ja paikallisista toimittajista on ollut valtavasti hyötyä esimerkiksi yksikköömme rakentuvan huippumodernin kameralaboratorion laitteistamisessa”, kiittää Nikkanen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”On ilo toivottaa Xiaomi tervetulleeksi Tampereelle ja mukaan kamerateknologioiden ekosysteemiin! Kaksi maailman neljästä johtavasta matkapuhelinvalmistajasta on nyt avannut tutkimus- ja tuotekehitysyksikkönsä Tampereella. Se todistaa, että tällä alalla seutumme on yksi parhaista maailmanlaajuisesti”, sanoo Business Tampereen asiakkuusvastaava Oliver Hussey.

Lähde: Business Tampereen ja Xiaomin lehdistötiedote 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi