XiaomiYleinen

Xiaomi julkaisee ensi vuonna yli kymmenen 5G-puhelinta

Xiaomi Mi 9 Pro 5G on yhtiön tuorein 5G-puhelin.

Xiaomin toimitusjohtaja Lei Jun on vahvistanut Kiinassa, että yhtiöltä on tulossa yli kymmenen uutta 5G-yhteyksillä varusteltua älypuhelinta ensi vuonna. Kuluvan vuoden aikana Xiaomi on esitellyt kaksi 5G-puhelinta, jotka ovat Mi MIX 3 5G ja Mi 9 Pro 5G.

Kiinassa Xiaomin ensimmäinen 5G-puhelin oli Mi 9 Pro 5G, kun taasen Mi MIX 3 5G julkaistiin pääasiassa vain globaaleilla markkinoilla. Kotimarkkinoilla Kiinassa Xiaomilla on kova kilpailu älypuhelinvalmistaja Huawein kanssa, joka on selvästi suurin kiinalainen älypuhelinvalmistaja. Xiaomi kertonut, että 5G-puhelimien kysyntä on ylittänyt yrityksen odotukset ja kysyntä on myös tuottanut toimitusongelmia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suuren kysynnän takia Xiaomi on päättänyt julkaista ensi vuonna 5G-puhelimia monessa eri hintakategoriassa. 5G on nähty vasta huippupuhelimissa, mutta Xiaomi on luvannut uutta verkkotekniikkaa myöskin keskihintaluokkaan ja myöhemmin edullisiin älypuhelimiin.

”Alan ammattilaiset pelkäävät, että ensi vuonna ei myydä 4G-malleja. Toivomme, että operaattorit nopeuttaisivat 5G-tukiasemien laajentamista”, kertoi Lei Jun Kiinassa järjestetyssä tilaisuudessa.

Kiinassa Xiaomin markkinaosuus oli vuoden 2019 toisella neljänneksellä hieman alle 12 prosenttia. Euroopassa Xiaomi on myöskin nauttinut hyvästä vastaanotosta ja markkinaosuus on noussut lähelle 10 prosenttia. Suomessa Xiaomi ei myy 5G-puhelimiaan, vaan Mi MIX 3 5G on ollut rajallisesti saatavilla valikoiduilla markkinoilla Euroopassa.

Lähde: Reuters.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi