HMDNokiaYleinen

Huhu: Seuraavaa Nokia-huippupuhelinta saadaan odotella pitkälle ensi vuoteen

Nokia 9 PureView

Suomalainen HMD Global on panostanut kuluvan vuoden aikana vahvasti edullisiin ja keskihintaluokan älypuhelimiin, mutta yhtiöltä nähtiin kuitenkin alkuvuodesta vanhentuneella tekniikalla varusteltu Nokia 9 PureView -älypuhelin. Valitettavasti tuoreimpien huhujen mukaan uutta Nokia-huippupuhelinta ei tulla julkaisemaan vielä pitkään aikaan.

Twitterissä Nokia-tiedoistaan tunnettu Nokia anew on kertonut, että Nokia 9.1 PureView saattaisi nähdä päivänvalon vasta huhti-kesäkuussa 2020. Aikaisemmin uutta huippuominaisuuksilla varusteltua Nokia-puhelinta on odotettua julkaistavaksi loppuvuoden aikana tai ensi vuoden alussa MWC-messuilla. Tuoreimman viivästyksen syystä ei ole tarkkaa tietoa, mutta syy löytyy todennäköisesti HMD Globalin vaikeasta tilanteesta ja yhteistyökumppani FIH Mobilen lakattua ottamasta tilauksia vastaan suomalaisyritykseltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Syksyn aikana useat valmistajat ovat julkaisseet tuoreimmat huippupuhelimensa ja HMD Global on yksi harvoista, jolta ei uutta puhelinta ole vielä nähty. Jos HMD Global joutuu todella siirtämään kehitteillä olevan huippupuhelimen julkaisun ensi vuodelle, niin todennäköisesti markkinoille asti puhelin tulee jo siinä vaiheessa vanhalla Snapdragon 855- tai Snapdragon 855 Plus -järjestelmäpiirillä, kun kilpailijat julkaisevat alkuvuodesta jo selvästi tuoreemmalla raudalla varusteltuja puhelimiaan.

Lähde: Nokia anew (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

2 Kommenttia

  1. Nokia 9 oli ylemmän keskihintaluokan puhelin nykyisellä mittapuulla. Hitusen vanhempi järjestelmäpiiri ei siis ollut mitenkään merkittävä juttu, varsinkin kun puhelimen muistit (RAM+flash) olivat hyvin nopeat.

    Suurempi ongelma oli, että kunnianhimoinen pentakamera oli ohjelmistoltaan keskeneräinen ja kuvien laatu ei kaikilta osin vastannut tavoitteita ja odotuksia. Sittemmin tilanne on parantunut, mutta nopealiikkeisessä älypuhelinmaailmassa vain ensivaikutelma yleensä muistetaan.

  2. Joo, ei vanhempi järjestelmäpiiri ole iso asia. Pääasia että on tarpeeksi tehoa, ja että toimivuus kaikissa olosuhteissa on varmaa. Kannattaa muistaa että kun kybersota kunnolla syttyy, niin Nokia on päivitysten suhteen planeetan kiistaton liideri.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD