XiaomiYleinen

Xiaomi julkaisi 65 euroa maksavan Android Go -puhelimen USB-C-liittimellä ja 22.5:9-kuvasuhteen näytöllä

Xiaomi on esitellyt Kiinassa uuden joukkorahoituksen kautta ostettavan Qin 2 -perusälypuhelimen. Kyseessä on teknisesti alemman hintaluokan laite, mutta toteutus on erittäin mielenkiintoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qin 2 -puhelimessa on 5,05 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 576 x 1440 pikseliä. Näytössä on erikoinen 22.5:9-kuvasuhde, kun aikaisemmin esimerkiksi Sonyn puhelimissa on nähty 21:9-kuvasuhteen näyttöjä. Uutuuspuhelimen mitat ovat 132,6 x 55,4 x 8,6 mm ja painoa löytyy 105 grammaa. Akun kooksi on ilmoitettu 2100 milliampeerituntia ja sitä ladataan USB-C-tyypin latausliittimen kautta. Qin 2 -puhelimessa on myöskin infrapunalähetin, jolla voidaan ohjata muun muassa televisiota.

Kyseessä on myös Xiaomin järjestyksessään toinen Android Go -käyttöjärjestelmään perustuva älypuhelin. Qin 2:ssa on siis Android 9.0 Pien kevennetty versio, jonka päällä hyrrää Xiaomin kustomoima käyttöliittymä.

Xiaomi hyödyntää puhelimessa Spreadtrum SC9832E -järjestelmäpiiriä, jonka tukena on yksi gigatavu RAM-muistia. Puhelimessa on 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja sitä ei ole mahdollista laajentaa muistikortin avulla. Etukameraa puhelimessa ei ole ollenkaan, mutta takakameran tarkkuus on 5 megapikseliä. Qin 2 tarjoaa myöskin 4G-yhteydet.

Kiinassa puhelimella on hintaa 499 juania, eli noin 65 euroa. Tarjolla on neljä väriversiota, jotka ovat vaaleanpunainen, sininen, musta ja punainen. Puhelinta tuskin julkaistaan Kiinan ulkopuolisilla markkina-alueilla.

Lähde: Xiaomi (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi