Sailfish OSYleinen

Peruspuhelin Sailfish OS -käyttöjärjestelmällä julkaistiin – Tällainen on INOI 243

INOI 243

Venäläinen puhelinvalmistaja INOI on julkaissut uuden peruspuhelimen, joka laajentaa yhtiön kymmenien perus- ja älypuhelimien mallistoa. Uudessa INOI 243 -puhelimessa on haettu inspiraatiota vanhasta Nokia 6700 -puhelimesta ja venäläisien tiedostusvälineiden mukaan puhelimessa on suomalaisen Jollan kehittämä Sailfish OS -käyttöjärjestelmä.

Uutuuspuhelin on valmistettu alumiinista ja muovista, jonka ansiosta INOI 243:n pitäisi tarjota korkeatasoisen kestävyyden, kuten vanhoissa Nokia-puhelimissa. Puhelimen tekniset ominaisuudet ovat kuten monissa peruspuhelimissa viimeisien vuosien aikana. Näytön suuruus on 2,4 tuumaa ja tehoista vastaa SC6533G-järjestelmäpiiri. Akun koko on 1000 milliampeerituntia ja sitä ladataan micro-USB-latausliittimen kautta. INOI 243 -mallissa on myös yksikamera, jonka tarkkuus on 0,08 megapikseliä. Puhelimessa on vain myös 2G-yhteydet tuettuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mielenkiintoinen yksityiskohta puhelimesta on kuitenkin Sailfish OS -käyttöjärjestelmä. INOI ei itse käyttöjärjestelmästä mainitse sanallakaan puhelimen tuotesivuilla ja tuotekuvissa nähtävä käyttöliittymä on samanlainen kuin kymmenissä muissa INOI:n puhelimissa. Useat venäläiset tekniikkasivustot ovat kuitenkin uutisoineet puhelimessa olevan Venäjän markkinoille suunnattu Sailfish OS -peruspuhelinversio. Jolla esitteli MWC 2018 -messuilla viime vuonna Sailfish OS:n peruspuhelimille suunnattua versiota.

Venäjällä INOI 243 -puhelimen ennakkotilaukset ovat alkaneet eilen ja tarjolla on kaksi väriversiota, jotka ovat musta ja hopea. Hintaa puhelimella on 1490 Venäjän ruplaa, eli noin 21 euroa.

INOI on tunnettu Venäjällä ensimmäisenä Sailfish OS -laitteiden valmistajana. INOI R7 julkaistiin Sailfish OS -käyttöjärjestelmällä vuonna 2017 ja kuluvan vuoden aikana myyntiin on tullut INOI Tab 8 -tablettilaite.

Lähde: hi-tech.mail.ru, Akket, INOI 243 -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sailfish OS