Sailfish OSYleinen

Sailfish OS 3.1 Seitseminen julkaistiin – Odotettu päivitys tuo mukanaan lukuisia uudistuksia

Sony Xperia X & Sailfish OS / Kuva. mobil.seSuomalainen Jolla on julkaissut Sailfish OS -käyttöjärjestelmälleen uuden päivityksen, johon pääsevät nyt tutustumaan halukkaat käyttäjät ennen laajemman jakelun aloittamista. Kyseessä on Sailfish OS 3.1.0 Seitseminen -päivitys, jonka kerrotaan olevan suurin päivitys käyttöjärjestelmälle sitten viime vuoden Sailfish 3:n julkaisun.

Päivityksen mukana on tulossa monia uudelleen suunniteltua oletussovelluksia. Jollan mukaan päivityksen ovat saaneet muun muassa sovellukset: Ihmiset, Puhelin, Viestit ja Kello. Lisäksi Jolla kertoo päivittäneensä hieman myös muutamia muita sovelluksia, kuten galleriaa. Päivityksen tarkoituksena on saada Sailfishiin mielekkäämpi ja luonnollisempi käyttökokemus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen toinen painopiste on tietoturvassa, johon on tehty myös suuria muutoksia. Esimerkiksi Xperia XA2 -puhelimessa toimii nyt myös sormenjälkilukija. Sailfish OS 3.1 poistaa myöskin Xperia XA2 -puhelimen Sailfish X -version Android-sovellustuen beetaversion. Tarkemmin Sailfish OS 3.1 -päivityksen uudistuksiin voi tutustua Jollan sivuilta. Päivityksen koko on noin 360 megatavua.

Sailfish OS 3.1:n esiversio on nyt ladattavissa Jolla 1- ja Jolla C -puhelimille. Lisäksi päivitys on ladattavissa Xperia X-, Xperia XA2-, Xperia XA2 Ultra-, ja Xperia XA2 Plus -puhelimille.

Lähde: Jolla

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sailfish OS