RedmiXiaomiYleinen

Xiaomi julkaisi Redmi 9-, Redmi 9C- ja Redmi 9A -puhelimet globaalisti – 169 euroa maksavan Redmi 9:n myynti alkaa tänään Suomessa

Redmi 9

Xiaomi on julkaissut tänään globaaleille markkinoille kolme uutta älypuhelinta, jotka ovat Redmi 9, Redmi 9C ja Redmi 9A. Kaikki kolme uutuuspuhelinta on julkaistu jo aikaisemmin valikoiduilla markkinoilla ja nyt Xiaomi on myös ilmoittanut kahden puhelimen olevan tulossa saataville Suomessa. Muun muassa Redmi 9 -puhelimen myynti on alkanut jo tänään.

Redmi 9 on varusteltuna 6,53 tuuman suuruisella Full HD+ -tasoisella näyttöpaneelilla, jossa on pisaramainen lovitoteutus etukameraa varten. Tehoista vastaa MediaTekin kehittämä Helio G80 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 3 tai 4 gigatavua RAM-muistia sekä 32 tai 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Redmi 9 -puhelimessa on myös 5020 milliampeeritunnin akku, 18 watin pikalataus sekä USB-C-tyypin latausliitin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita laitteen takaosassa on neljä, jotka ovat 13 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 5 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamera. Ultralaajakulmakameralla voidaan taltioida 118 kuvakentällä varusteltuja otoksia ja makrokameralla voidaan kuvata jopa 4 senttimetrin etäisyydeltä kohteesta. Redmi 9:n etuosassa on 8 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Redmi 9 -puhelimessa on myös Android 10 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä hyrrää Xiaomin oma MIUI 11 -käyttöliittymä. Xiaomi on varustellut puhelimen myös perinteisellä sormenjälkilukijalla sekä kuulokeliittimellä. Puhelin on rakenteeltaan muovia, mutta etuosassa on Corning Gorilla Glass 3 -lasipinta.

Suomessa Redmi 9 -puhelimen myynti alkaa jo heti tänään 15. heinäkuuta 169 euron hintaan. Kyseessä on 4 + 64 gigatavun variantti, joka on tarjolla kolmessa värissä, jotka ovat harmaa Carbon Grey, vihreä Ocean Green sekä violetti Sunset Purple.

Redmi 9C

Xiaomi on esitellyt myös Redmi 9C -puhelimen Suomen markkinoille. Redmi 9C tarjoaa 6,53 tuuman näyttöpaneelin, joka perustuu LCD-tekniikkaan. Näytössä on myös HD+ -tarkkuus, 20:9-kuvasuhde, 400 nitin kirkkaus sekä pisaramainen loviratkaisu. Tehoista on vastaamassa MediaTek Helio G35 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 2 tai 3 gigatavua LPDDR4x-RAM-muistia. Sisäistä eMMC 5.1 -tallennustilaa löytyy 32 tai 64 gigatavua, mutta sitä on mahdollista laajentaa muistikortin avustuksella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Redmi 9C:n takaosassa on kolmoiskamera, joka koostuu 13 megapikselin pääkamerasta, 2 megapikselin makrokamerasta sekä 2 megapikselin syvyysterävyyskamerasta. Lisäksi etuosan kamera on tarkkuudeltaan 5 megapikseliä. Redmi 9C -puhelimessa on myös 5000 milliampeeritunnin akku, 10 watin lataus micro-USB-latausliittimen kautta sekä laitteessa on tuttu kuulokeliitin.

Suomessa Redmi 9C:n hinnoittelua ei ole valitettavasti vielä vahvistettu, mutta se tulee saataville syksyllä 2020. Euroopassa puhelimen keskimäärinen jälleenmyyntihinta on 119 euroa (2+ 32 Gt) sekä 139 euroa (3 + 64 Gt).

Redmi 9A

Kolmas uutuuksista on Redmi 9A, joka ei nähtävästi ole tulossa myyntiin Suomessa. Redmi 9A -puhelimessa on 6,53 tuuman suuruinen LCD-näyttöpaneeli, jonka tarkkuus yltää HD+ -tasolle (720 x 1600). Näytössä on myös 20:9-kuvasuhde, 400 nitin kirkkaus sekä pisaramainen loviratkaisu. Tehoista on vastaamassa MediaTek Helio G25 -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 2 tai 3 gigatavua LPDDR4X-RAM-muistia sekä 32 gigatavua eMMC 5.1 -tallennustilaa. Sisäistä tallennustilaa on mahdollista saada lisää microSD-muistikortin avustuksella jopa 512 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroiden osalta Redmi 9A -puhelimessa luotetaan yhteen takaosassa, jonka tarkkuus on 13 megapikseliä ja etuosassa on 5 megapikselin selfiekamera. Redmi 9A on varusteltuna myös suurella 5000 milliampeeritunnin akulla, 10 watin microUSB-laturilla sekä 3,5 millimetrin kuulokeliittimellä.

Redmi 9A on julkaistu kolmessa väriversiossa, jotka ovat harmaa Granite Gray, vihreä Peacock Green sekä sininen Sky Blue. Hinnoittelultaan uutuuspuhelin asettuu Euroopassa keskimäärin 99 euroon, kun kyseessä on 2 + 32 gigatavun versio. Redmi 9A:n ei ole kerrottu tulevan myyntiin Suomessa.

Lähde: Xiaomin lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

3 Kommenttia

  1. Kun vaan ois toi Redmi 9 varustettu paremmilla kameroilla eikä MediaTekin prosessorilla ja näyttö ois pienempi. Sit vois ehkä harkita tota.

  2. Mikä siinä mediatekin prossussa on vikana. Vaikka qualcommit on dokumentoitu ei tuohon saa customia millään?

  3. Qualcomm on kännyissä sama ku Intel tietokoneissa. Eli luotettava.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Redmi