XiaomiYleinen

Xiaomi julkaisi uusia ekosysteemituotteita globaaleille markkinoille – Odotetut Mi Band 5 ja Mi TV Stick myyntiin Suomessa heti

Xiaomi Mi Band 5

Kiinalainen Xiaomi on julkaissut uusia ekosysteemituotteita globaaleille markkinoille, joita on useita niin aktiivisuusrannekkeesta tietokoneen näyttöön. Lisäksi Xiaomi on ilmoittanut, että monet uutuustuotteista tulevat saataville myös Suomen markkinoilla. Esimerkiksi Mi Band 5 -aktiivisuusranneke sekä Mi TV Stick -laite ovat jo myynnissä.

Mi Band 5 -aktiivisuusranneke on aikaisemmin julkaistu Kiinan markkinoille, mutta nyt se on saapunut myös myyntiin Euroopassa. Kyseessä on uuden sukupolven aktiivisuusranneke, joka tarjoaa hieman kehittyneempiä ratkaisuja kuin edeltäjänä.

Xiaomi Mi Band 5 on varusteltuna pitkälti tutulla ulkoisella toteutuksella, mutta nyt näyttö on suurentunut 0,95 tuumasta 1,1 tuumaan. Xiaomi hyödyntää laitteessa AMOLED-värinäyttöä, jonka kirkkaus yltää jopa 450 nitiin, joka takaa hyvän katselukokemuksen. Näyttöä on suojaamassa myös 2,5D-lasipinta, joka pitää naarmut loitolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Itse laitteen ranneke on TPU-materiaalia, joka on GB/T 26572-2011 -sertifikaatin mukainen sekä myös yhteensopiva Euroopan RoHS-standardin mukaisesti. Ranneke on tarjolla kahdeksassa tyylikkäässä väriversiossa, jotka ovat musta, sininen, vaaleanpunainen, oranssi, violetti, keltainen ja vihreä. Itse Mi Band 5 tukee myös rannekkeiden väreihin sopivia teemoja sekä yli sataa muuta erilaista teemaa.

Xiaomi on laittanut aktiivisuusrannekkeeseen PPG-syketunnistimen ja nyt sykkeentunnistusalgoritmi on optimoitu tukemaan kokopäiväistä sykkeenmittausta. Xiaomin mukaan uuden syketunnistimen keräämä data on myös selvästi luotettavampaa kuin aikaisemman sukupolven malleissa. Xiaomi on myös panostanut unenseurantaan, sillä nyt Mi Band 5:n unenseurannan kerrotaan olevan jopa 40 prosenttia tarkempaa. Mi Band 5 -rannekkeessa on myös sisäänrakennettu PAI-aktiivisuusmittari, joka laskee käyttäjän sykkeen tason tietyllä algoritmilla sekä tarjoaa käyttäjille hyödyllisiä tietoja harjoituksista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Naiskäyttäjille Mi Band 5 -rannekkeeseen on tuotu myös kuukautiskierron ennustustoiminto. Lisäksi kellossa on stressinvalvontatoiminto, joka neuvoo käyttäjiä muun muassa hengittämisessä, levossa sekä rentoutumisessa. Kellon yksi uusista ominaisuuksista on myös kameran etälaukaisin, joten Mi Band 5:lla voidaan etäohjata puhelimen kameraa ottamaan kuvan.

Akunkestoksi Xiaomi on luvannut laitteelle jopa 14 päivää 125 milliampeeritunnin akun avustuksella. Laitteeseen on tuotu myös täysin uusittu magneettinen laturi, joka on aikaisempaa helpompi yhdistää rannekkeeseen.

Suomessa Mi Band 5 on tullut saataville 15. heinäkuuta alkaen ja sen suositeltu jälleenmyyntihinta on 44,99 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mi TV Stick

Mi TV Stick -laite on jo monta kertaa nähty vuodoissa, mutta nyt se on vihdoin julkaistu virallisesti. Kyseessä on laite, joka pystyy muuntamaan television Android TV:ksi, jolloin käyttöön saadaan paljon uusia älykkäitä ominaisuuksia. Xiaomin mukaan kyseessä on taskukokoinen tikku, joka tarjoaa tuen Dolby- ja DTS -äänentoistolle, Google Assistantille ja Chromecastille.

Xiaomi hyödyntää Mi TV Stick -laitteessa neliydinpiiriä, jonka rinnalla on yksi gigatavu RAM-muistia sekä 8 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tikun mukana toimitetaan myös Bluetooth-kaukosäädin, jossa on erilliset painikkeensa Google Assistantille, Netflixille ja Prime Videolle.

Laitteen myynti alkaa Suomessa 15. heinäkuuta ja sen suositeltu jälleenmyyntihinta on 44,99 euroa.

Mi True Wireless Earphones 2 Basic

Mi True Wireless Earphones 2 Basic -kuulokkeet ovat Xiaomin tuorein lisäys kuulokemarkkinoille. Täyslangattomat nappikuulokkeet ovat suunniteltu musiikinkuuntelu ja työskentely silmällä pitäen. Kuulokkeet tarjoavat muun muassa 5 tunnin akunkeston täydellä latauksella, mutta latauskotelon avulla akunkesto nousee jopa 20 tuntiin. Kuulokkeissa on myös kaksoismikrofoni, joka tarjoaa jonkinlaisen taustamelunvaimennuksen.

Kuulokkeet ovat myös varusteltuna anturilla, joka tunnistaa niiden olevan korvissa tai pois korvista. Esimerkiksi musiikintoisto menee tauolle, kun kuuloke otetaan pois korvasta ja jatkuu jälleen, kun kuulokkeet ovat korvissa. Mi True Wireless Earphones 2 Basic -kuulokkeissa on myös suuri 14,2 mm dynaaminen elementti, joka takaa hyvän äänentoiston.

Suomessa kuulokkeet ovat tulossa myyntiin Xiaomin mukaan pian ja niiden suositeltu jälleenmyyntihinta on 39,99 euroa.

Mi Electric Scooter Pro 2

Mi Electric Scooter Pro 2 -sähköpotkulauta on uudensukupolven laite. Xiaomi on aikaisemminkin tunnettu hyvistä sähköpotkulaudoistaan, joten nyt uudessa versiossa on panostettu tuttuihin ominaisuuksiin. Xiaomi takaa potkulaudalle jopa 45 kilometrin toimintasäteen yhdellä lataukselle ja sillä päästään jopa 25 km/h vauhdilla. Xiaomi on lisäksi laittanut potkulautaan LCD-näyttöpaneelin, joka antaa tietoja muun muassa nopeudesta sekä toimintasäteestä.

Sähköpotkulaudan Xiaomi on varustellut myös tehokkaalla 300W moottorilla, luotettavalla kaksoisjarrutusjärjestelmällä, iskuja vaimentavilla ilmarenkailla sekä taittuvalla muotoilulla. Mi Electric Scooter Pro 2 on varusteltu myös heijastimilla sekä ajovalolla, joka valaisee jopa 10 metriä eteenpäin. Ensikertaa potkulautaa käyttävät saavat laitteelta myös turvallisuusmuistutuksia sekä ajovinkkejä.

Xiaomi on ilmoittanut, että Mi Electric Scooter Pro 2 on tulossa myyntiin Suomessa pian 629 euron hintaan. Xiaomi esitteli myös hieman karsitumman Mi Electric Scooter 1S -potkulaudan, joka tarjoaa jopa 30 kilometrin toimintasäteen 25km/h nopeudella. Kyseinen potkulauta on tulossa saataville 479 euron hintaan ja sen myynti alkaa pian.

Mi Curved Gaming Monitor 34”

Mi Curved Gaming Monitor 34” -näyttö on Xiaomin ensimmäinen globaaleille markkinoille suunnattu näyttö tietokoneille. Kyeessä on nimensäkin mukaisesti 34 tuuman näyttö, joka kaartuu nykytrendin mukaisesti. Näytössä on WQHD-tarkkuus, eli 3440 x 1440 pikseliä, joka takaa tarkan katselukokemuksen. Näytössä on myös 21:9-kuvasuhde, joka antaa aikaisempaa enemmän työtilaa verrattuna tutumpiin kuvasuhteisiin. Xiaomi on laittanut näyttöön myös 144 hertsin virkistystaajuuden.

Suomessa Mi Curved Gaming Monitor 34” -näyttö on tulossa saataville pian. Xiaomi on ilmoittanut suositellun vähittäismyyntihinnan olevan 479 euroa.

Lähde: Xiaomin lehdistötiedote (sähköposti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi