RedmiXiaomiYleinen

Xiaomi julkaisi Redmi K30 5G Racing Edition -puhelimen uudella Snapdragon 768G -järjestelmäpiirillä

Redmi K30 5G Racing Edition

Xiaomi on julkaissut tänään kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden Redmi K30 Racing Edition -mallinimeä kantavan älypuhelimen, joka on paranneltu versio jo viime vuonna julkaistusta Redmi K30 5G -puhelimesta. Uutuuslaitteessa hyödynnetään myös Qualcommin tänään julkaisemaa Snapdragon 768G -järjestelmäpiiriä, jota ei ole nähty aikaisemmin missään muussa älypuhelimessa.

Käytännössä kyseessä on Redmi K30 5G -puhelin, mutta ainoastaan järjestelmäpiiri on vaihtunut Snapdragon 765G -piiristä tuoreempaan ja hieman tehokkaampaan Snapdragon 768G -järjestelmäpiiriin. Uusi Snapdragon 768G koostuu yhdestä tehokkaasta 2.8 GHz:n Cortex-A76 -ytimestä sekä toisesta vastaavasta ytimestä, joka on kellotettu 2.2 GHz:n taajuudelle. Kuusi muuta ydintä ovat 1.8 GHz:n taajuudella toimivia Cortex-A55-ytimiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Muilta osin Redmi K30 5G Racing Edition on pitkälti samanlainen laite kuin viime joulukuussa julkaistu Redmi K30 5G. Puhelin tarjoaa siis 6,67 tuuman LCD-näyttöpaneelin, jossa on Full HD+ -tarkkuus ja 120 hertsin virkistystaajuus. Akunkesto on 4500 milliampeeritunnin varassa ja sitä voidaan ladata 30 watin pikalatauksella.

Kameroita takaosassa on neljä, jotka ovat 64 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 2 megapikselin syvyysterävyyskamera sekä 5 megapikselin makrokamera. Etuosassa on kaksi kameraa, jotka ovat 20 megapikselin pääkamera ja 2 megapikselin syvyysterävyyskamera.

Käyttöjärjestelmänä uutuuspuhelimessa toimii vielä MIUI 11, joka pohjautuu Android 10 -versioon. Kesäkuussa Xiaomi tulee päivittämään puhelimeen myös uuden MIUI 12 -käyttöliittymän, josta lisätietoja voi käydä lukemassa tämän linkin takaa.

Kiinassa uusi Redmi K30 5G Racing Edition tulee myyntiin 6 + 128 gigatavun versiona 1999 juanin hintaan, joka on noin 260 euroa. Puhelin on tarjolla ainoastaan uudessa mintunvihreässä väriversiossa. Toistaiseksi saatavuudesta Kiinan ulkopuolisilla markkinoilla ei ole vielä tietoa.

Lähde: Xiaomi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Redmi