XiaomiYleinen

Xiaomi julkaisi uuden MIUI 12.5 -käyttöliittymän – näille puhelimille se tulee saataville ensimmäiseksi

Xiaomi on julkaissut Mi 11 -huippupuhelimen rinnalla globaalisti myös päivitetyn MIUI 12.5 -käyttöliittymän. Toteutukseltaan MIUI 12.5 on hyvin lähellä nykyistä MIUI 12 -versiota, mutta Xiaomi on parantanut suorituskykyä, toteuttanut uusia ominaisuuksia sekä vienyt yksityisominaisuuksia vielä aikaisempaa pidemmälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomin mukaan MIUI 12.5 -käyttöliittymän laajamittaisen uudistuksen jälkeen suorittimen käyttö väheni jopa 22 prosenttia ja myös virrankulutus pieneni 15 prosentilla. Uusi käyttöjärjestelmäversio näkyy parhaiten kosketuseleissä, jotka ovat nyt sujuvampia kuin koskaan. Aikaisemmissa versioissa eleet ja muut tehtävät renderöitiin yhdellä säikeellä, mikä asetti suorittimen käytöstä kilpailevat tehtävät jonoon. MIUI 12.5:ssä kosketuseleet saavat erilliset säikeet. Näin varmistuu, että tehtävät eivät häiritse toisiaan, eikä viivettä synny.

Toinen MIUI 12.5:n parannus on poistettavat järjestelmäsovellukset. Suurin osa uuden järjestelmän sovelluksista voidaan poistaa, tiettyjä järjestelmän ytimeen liittyviä sovelluksia lukuun ottamatta.

Ensimmäiset laitteet saavat MIUI 12.5 -päivityksen vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä. Näihin laitteisiin kuuluvat Xiaomi Mi 10T, Mi 10T Pro, Mi 10, Mi 10 Pro ja Mi 11. Seuraavassa aallossa päivityksen saavat 11 muuta Xiaomi-laitetta.

Lähde: Xiaomin tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi