NokiaYleinen

Nokia-brändi palasi kuulokemarkkinoille – kolmet langattomat kuulokkeet julki

Uusia Nokia-kuulokkeita.

Suomalainen Nokia on viime vuosina lisensoinut brändiänsä muutamille valmistajille. HMD Globalilla on Nokia-brändin käyttöoikeus älypuhelimissa sekä tablet-laitteissa, kun taasen Flipkart valmistaa Intian markkinoille älytelevisioita Nokian brändin alaisuudessa. Nyt tuorein lisensointikumppanuus on tehty kuulokevalmistajan kanssa.

Nokia on lisensoinut brändinsä kiinalaiselle RichGo Technology -yritykselle, joka on myös tunnettu Phillipsin mobiililisälaitteiden valmistajana. Nyt RichGo Technology kehittää ja valmistaa Nokia-merkkisiä kuulokkeita ja mobiililisälaitteita. Tänään on julkaistu peräti kolmet uudet Nokia-kuulokkeet, jotka ovat Nokia Essential Wireless Headphones (E1200), Nokia Essential True Wireless Earphones (E3500) sekä Nokia Essential True Wireless Earphones (E3200).

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia Essential Wireless Headphones (E1200) -kuulokkeet ovat langattomat kuulokkeet, jotka tarjoavat Bluetooth 5.0 -yhteyden sekä 10 metrin toimintasäteen. Akunkestosta on vastaamassa 500 milliampeeritunnin akku, joka takaa jopa 40 tuntia musiikin toistoa. Akkua joudutaan kuitenkin lataamaan keskimäärin jopa 3 tuntia. Kuulokkeissa on myös yksi mikrofoni, joten niiden kautta voidaan puhua myös puheluita.

Kuulokkeet ovat malliltaan korvat peittävät ja ne ovat kokoon taitettavat. Kuulokkeissa on myös tuki Google Assistantille sekä Sirille. Kuulokkeita voidaan käyttää myös langallisesti johdon avustuksella. Kuulokkeet on julkaistu yhteensä kolmessa väriversiossa, jotka ovat valkoinen, musta ja punainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia Essential True Wireless Earphones (E3500) -kuulokkeet ovat taasen nykytrendien mukaisesti täysin langattomat nappikuulokkeet, joissa on tuttuja ominaisuuksia kilpailevista kuulokkeista. Kuulokkeissa on Bluetooth 5.0 -yhteys, 10 metrin toimintaetäisyys sekä jopa 25 tunnin akunkesto latauskuoren kanssa. Kuulokkeissa on 48 milliampeeritunnin sisäänrakennetut akut, mutta alustassa on 360 milliampeeritunnin akku.

Nokian tuotesivujen mukaan kuulokkeet ovat myös IPX5-sertifikaatin mukaisesti roiskevedenkestävät. Molemmissa kuulokkeissa on myös kaksi mikrofonia, joiden avulla voidaan muun muassa poistaa melua puheluiden taustalla. Kuulokkeilla on myös tuki Qualcomm aptX -äänenpakkaukselle. Myöskin näihin kuulokkeisiin on saatu tuki Google Assistantille tai Sirille.

Nokia Essential True Wireless Earphones (E3500) -kuulokkeet ovat valmistettu muovista ja niissä on silikonitulpat, jotka pitävät ne paikallaan korvissa. Kuulokkeet on julkaistu kolmessa värissä, jotka ovat sininen, hopea ja valkoinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viimeiset julkaistut kuulokkeet ovat Nokia Essential True Wireless Earphones (E3200), joissa lähestymistapa on pitkälti samanlainen kuin E3500-kuulokkeissa. Kuulokkeet on julkaistu mustana, vihreänä sekä pinkkinä väriversiona. Kuulokkeisiin on saatu jopa 17 tunnin akunkesto, kaksi mikrofonia sekä Bluetooth 5.0 -yhteys. Lisäksi mukana on tuki Google Assistantille sekä Sirille.

Toistaiseksi ei ole tarkkaan tiedossa, onko nyt julkaistut kuulokkeet tulossa globaalisti saataville. Myöskään kuulokkeiden tarkkaa hinnoittelua ei ole tiedossa.

Lähde: Nokiamob.net, Nokia Audio

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

5 Kommenttia

  1. Jotenkin oisin odottanut et HMD Global/Nokia jatkaisi itse lisävarusteiden tuottamista eikä antaisi niiden tuottamista kumppaneille, vaikka tähänkin asti on lisävarusteiden löytäminen ollut vaikeaa jälleenmyyjiltä.

  2. Miten palataan markkinoille, joilla ollaan jo?

  3. Koko HMD Global jutusta on tullut roskaa, puhelinten laatu on ihan surkeaa. Luulisi ”Suomalaista huipputeknologiaa” olevan parempaa kuin miltä oikeasti on. Ei puhelimen akku voi 7 kuukaudessa lopettaa toimintansa, sama tapahtunut tuttavaisilleni HMD Globalin Nokia laitteille. Omassa heilui puhelimessa akku, eikä Nokia halua korjata koska näytöllä on ”pieni naarmu koko näyttö vaihdettava”. Ihan törkeää, en suosittele.

    1. Ja lageista puhumattakaan. Ei Nokia halua antaa pääsyä asentamaan omaa Androidia. Mulle ihan sama vaikka Nokian oma on paska, anna mun asentaa mun oma.

  4. Missä edes korjauttaa Nokian näyttö kun ”armoitettu” turhake ja kallis Fonum ei sitä tee. Eli eivät halua tukea Suomalaista.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia