XiaomiYleinen

Xiaomi käynnistänyt Android 13 -päivitykset – saatavilla Xiaomi 12 Prolle Suomessa

Xiaomi 12 Pro

Xiaomi on aloittanut jakamaan ensimmäisille älypuhelimilleen Googlen tuoreinta Android 13 -käyttöjärjestelmää. Uutuuspäivitys on aluksi saatavilla Xiaomi 12 Pro -puhelimelle. Päivityksien saatavuus kannattaa tarkistaa myös Suomessa.

Uutuuspäivityksen versionumero on 13.2.4.0.TLBEUXM ja kokoa sillä on jopa 4,6 gigatavua. Xiaomi kertoo päivityksen mukana tulevan marraskuussa 2022 julkaistut tietoturvakorjaukset sekä Googlen uusin Android 13 -versio. Puhelin pysyy edelleen MIUI 13 -versiossa, eikä Xiaomi ole kertonut merkittävistä uudistuksista päivityksen myötä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Päivityksen saatavuuden omalle Xiaomi 12 Pro -älypuhelimelle pystyy tarkistaa menemällä: Asetukset > Tietoja puhelimesta > MIUI-versio > Tarkista päivitykset.

Xiaomi on kuitenkin tuonut Android 13:n myötä mukaan tärkeimpiä uutuusversion parannuksia esimerkiksi yksityisyyteen sekä tietoturvaan. MIUI 13 itsessään peittää alleen Googlen puhtaassa Androidissa nähdyn Material You -muotokielen, mutta Xiaomi kuitenkin tukee jollain tasolla järjestelmän väriteemoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi tärkeistä ominaisuuksista on myös tiettyjen kielien määrittäminen sovelluksille. Android 13 -päivityksen jälkeen sovellukset joutuvat myös erikseen pyytämään käyttäjää sallimaan ilmoituksien lähetys. Aikaisemmin ilmoituksien lähetys oli oletusarvoisesti käytössä.

Google on vienyt myös yksityisyyttä selvästi parempaan suuntaan. Android 13:n jälkeen käyttäjien ei tarvitse antaa sovelluksille lupaa käyttää koko mediakirjastoa vain yhden kohteen jakamista varten. Google kertoo myös leikepöydän historian tyhjentyvän automaattisesti jonkin ajan kuluttua, jos käyttäjä kopioi arkaluontoisia tietoja, kuten sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita tai salasanoja.

Tarkemmat tiedot Android 13 -päivityksestä löytyvät aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi