MWC 2019XiaomiYleinen

Xiaomi Mi 9 -puhelimesta tiedetään jo paljon: Super AMOLED-näyttö, 48 MP -kolmoiskamera ja sormenjälkilukija näytössä

Xiaomi Mi 9

Xiaomi julkaisee 20. helmikuuta Kiinassa uuden Mi 9 -älypuhelimen ja Euroopassa julkaisu tapahtuu 24. helmikuuta, eli vain muutamaa päivää myöhemmin. Xiaomi Mi 9 -puhelimesta tiedetään jo nyt ennen julkaisua paljon, koska Xiaomi on päättänyt tiputella pikkuhiljaa tietoja laitteen teknisestä toteutuksesta sosiaalisessa mediassa.

Tietojen perusteella puhelin olisi tulossa tarjolle kolmessa väriversiossa, jotka ovat sininen, vaaleanpunainen ja harmaa. Lisäksi tarjolle pitäisi olla tulossa läpinäkyvä versio, kuten viime vuonna Mi 8 -puhelimen kohdalla. Xiaomi Mi 9 pitäisi olla valmistettu alumiinisesta kehyksestä sekä Gorilla Glass 6 -lasista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näytössä Xiaomi tulee luottamaan Samsungin teknologiaan ja Mi 9:ssä hyödynnetään Super AMOLED -paneelia, jonka suuruus on 6,39 tuumaa. Näytössä on myös Full HD+ -tarkkuus sekä pieni vesipisaramainen lovi. Näytön luvataan myös pystyvän 600 nitin kirkkauteen ja samalla näyttöön on integroitu sormenjälkilukija. Xiaomi hyödyntää näytössä lisäksi suuren kirkkauden tilaa, jonka kerrotaan nostavan kirkkautta jopa 39 prosenttia verrattuna normaalitilaan. Mi 9 saa myös uuden Sunlight 2.0 -tilan, joka parantaa luettavuutta auringonpaisteessa muokkaamalla näytön kontrastia ja värejä.

Tehoista on kerrottu vastaavan Qualcommin tuorein 7 nanometrin tekniikalla valmistettu Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, joka on saanut muun muassa Antutu-suorituskykytestissä huimat 387 851 pistettä. Toistaiseksi ei ole varmistettu, kuinka paljon RAM-muistia tai tallennustilaa Mi 9 tulee saamaan, mutta koska kyseessä on huippupuhelin, niin todennäköisesti RAM-muistia on vähintään 6 gigatavua ja tallennustilaa vähintään 64 gigatavua.

Tietoja kamerasta.

Xiaomi Mi 9 tulee olemaan myös Xiaomin ensimmäinen kolmoiskameralla varusteltu älypuhelin. Pääkamerana hyödynnetään Sonyn 48 megapikselin IMX586-sensoria, jonka kaverina on 12 megapikselin 2x-zoomauksen mahdollistava teleobjektiivi sekä 16 megapikselin laajakulmakamera. Laajakulmakamera mahdollistaa muun muassa laajemmat kuvat sekä tarkemmat makrokuvat jopa 4 senttimetrin etäisyydeltä. Kolmoiskameraa on kerrottu olevan suojaamassa erittäin kestävä safiirilasi.

Puhelimessa tiedetään myös olevan tuki NFC:lle, infrapunalähettimelle sekä kehittyneelle äänentoistolle. Xiaomi on lisäksi kehittänyt Game Turbo -ominaisuuden, joka parantaa suorituskykyä pelitilanteissa. MIUI-käyttöliittymään kerrotaan olevan lisätty myös tummatila, jossa käyttöliittymän pääilme muuttuu pitkälti mustaksi. Ominaisuuden luvataan säästävän huomattavasti akkua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhujen mukaan Xiaomi Mi 9 -puhelimen hinnoittelu tulee olemaan Kiinan markkinoilla varsin kilpailukykyinen. Halvimmillaan 6 + 64 gigatavun version odotetaan maksavan 3299 juania, eli noin 430 euroa. Alapuolella on listattuna Mi 9:n vuotaneet hintatiedot.

 • Xiaomi Mi 9: 6 + 64 Gt = 3299 juania (noin 430€)
 • Xiaomi Mi 9: 8 + 128 Gt = 3499 juania (noin 460€)
 • Xiaomi Mi 9: 8 + 256 Gt = 3699 juania (noin 483€)
 • Xiaomi Mi 9 Explorer edition: 8 + 256 Gt = 4999 juania (noin 653€)

Vahvistetut tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,39 tuumaa / Full HD+ / Super AMOLED / vesipisaralovi
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 855
 • RAMmuisti: ei tiedossa (huhu: 6-10 gigatavua)
 • Tallennustila: ei tiedossa (huhu: 64-256 gigatavua)
 • Pääkamera: 48 MP (0.8um / 1/2″ / f/1.75 / PDAF) + 16 MP wide-angle (1.0 um / f/2.2 / 4cm makrokuvaus / AF) + 12 MP telephoto (1.0um / AF)
 • Rakenne: Alumiini / lasi
 • Muuta: sormenjälkilukija näytössä / USB-C / NFC

Lähde: Xiaomi (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:MWC 2019