XiaomiYleinen

Xiaomi Pad 5 -tabletti on jo saatavilla Suomessa – näistä paikoista uutuustabletin voi hankkia

Xiaomi Pad 5

Xiaomi julkaisi aikaisemmin tällä viikolla uuden Xiaomi Pad 5 -tablettinsa, joka on kiinalaisvalmistajan ensimmäinen Android-tabletti globaaleille markkinoille. Xiaomi Pad 5 edustaa keskihintaluokan tablettia, jossa on mielenkiintoisia ominaisuuksia. Nyt tabletti on saatavilla myös Suomessa.

Julkaisun aikaan Xiaomi ei vielä vahvistanut tabletin tarkkaa myynninaloituspäivää Suomessa, mutta nyt muutamat jälleenmyyjät tarjoavat laitetta jo valikoimissaan. Erikoisesti Suomessa on tarjolla jälleenmyyjästä riippuen hieman erilaisia versioita tabletista. Esimerkiksi Verkkokauppa.com myy 6 + 256 gigatavun versiota 429,90 euron hintaan ja DNA tarjoaa pienempi muistista 6 + 128 gigatavun versiota 395 euron hintaan. Tabletista on tarjolla ainoastaan harmaa Cosmic Gray -väriversio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Xiaomi Mi Pad 5 -tabletti tarjoaa 11 tuuman kokoisen LCD-näyttöpaneelin. Näytössä on 2560 x 1600 pikselin tarkkuus, 500 nitin kirkkaus, 120 hertsin virkistystaajuus sekä Dolby Vision- ja HDR10-tekniikat. Tehoista tabletissa on vastaamassa Qualcommin parin vuoden takainen Snapdragon 860 -järjestelmäpiiri ja laitteesta on ainoastaan Wi-Fi-versio.

Xiaomi Mi Pad 5 -tabletin sisuksista löytyy suuri 8720 milliampeeritunnin akku ja se tukee 33 watin tehoista pikalatausta. Xiaomi on laittanut tabletin takaosaan yhden 13 megapikselin tasoisen kamerasensorin ja etuosassa on 8 megapikselin kamera videopuheluita varten. Mi Pad 5 tarjoaa lisäksi neljä kaiutinta, jotka tukevat Dolby Atmos -tekniikkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käyttöjärjestelmänä toimii Android 11, jonka päällä olevan MIUI for Pad -käyttöliittymän Xiaomi on optimoinut tabletin suurelle näytölle. Tabletissa on tuki myös näppäimistösuojakuorelle sekä kosketusnäyttökynälle. Kosketusnäyttökynä voidaan ladata sekä liittää tabletin yläreunassa olevaan magneettiin, jossa se pysyy jämäkästi paikoillaan.

Xiaomi Pad 5 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 11 tuumaa, IPS LCD, 2560 x 1600, 120 Hz virkistystaajuus, HDR10
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 860
 • RAM-muisti: 6 gigatavua (LPDDR4X)
 • Tallennustila: 128 gigatavua (UFS 3.1)
 • Käyttöjärjestelmä: Android 11 ja MIUI 12.5 for Pad
 • Takakamera: Yksi kamera + salama
  • Pääkamera: 13 megapikseliä
 • Etukamera: 8 megapikseliä
 • Akku: 8720 mAh, 33 watin pikalataus
 • Muuta: Bluetooth 5, Wi-Fi 5, USB-C
 • Mitat: 254,69 x 166,25 x 6,85 mm
 • Paino: 511 g
 • Värit: Musta ja valkoinen

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. Ihmeellinen tabletti, mitkä speksit, ja mihin hintaan! Omistan liian kalliin Samsung Galaxy Tab S6 (huippumalli parin vuoden takaa) ja Xiaomi Pad 5 lyö laudalta S6 mennen tullen. Ehkä Samsung Amoled näyttö on piirun verran parempi(?) mutta on pienempi 10.5 ” mutta koska 120 Hz puuttuu ja siksi vieritys S6 nykii kuin dinosauruksen kävely niin Xiaomi on voittaja jopa näytössä ja ottaisin heti 11 tuuman näytön mieluummin. Ja ne muut speksit ovat niin kovia myöskin, että nyt Samsung joutuu ahtaalle, ehkä kädessäni nyt viimeinen Samsungin valmistama tabletti jonka tulin ostaneeksi.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi