XiaomiYleinen

Xiaomi paljasti tietoja Mi CC9 Pron 108 megapikselin viitoiskamerasta

Xiaomi vahvisti eilen julkaisevansa 5. marraskuuta, eli ensi viikolla yhtiön uuden Mi CC -mallistoon lukeutuvan älypuhelimen, joka tulee keskittymään vahvasti kameraominaisuuksiin. Jo ennen virallista julkaisua Xiaomi on julkaissut kuvan, jossa on vahvistettu laitteen ulkoinen design sekä kameroiden tietoja.

Kuvassa nähdään vihreä älypuhelin, joka muistuttaa takaosasta vahvasti muita Xiaomin älypuhelimia, mutta nyt kameroita on selvästi enemmän. Takaosaa koristaa viisi erillistä kamerasensoria sekä kaksi kaksois-LED-salamavaloa. Lisäksi laitteessa on Xiaomin logo. Etuosa ei paljastu kokonaisuudessaan, mutta Mi CC9 Pro tulee saamaan reunoilta hieman kaartuvan AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on pisaramainen loviratkaisu. Etuosasta puhelin muistuttaa vahvasti Huawein aikaisemmin tänä vuonna esittelemää P30 Pro -älypuhelinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi lupaa Mi CC9 Pron kääntävän uuden luvun älypuhelinkuvauksessa ja kaikilla viidellä kameralla on omat vahvuutensa. Ylhäältä alaspäin lueteltuna Mi CC9 Pron kamerat ovat telekamera, muotokuvakamera, laajakulmakamera, ultralaajakulmakamera sekä makrokamera.

Telekameran megapikseleitä Xiaomi ei ole paljastanut, mutta todennäköisesti tarkkuus on 8 megapikseliä. Telekameran avulla pystytään tuottamaan 5x optinen zoomaus, 10x häviämätön zoomaus, jossa yhdistellään kameroiden tietoja sekä 50x digitaalinen zoomaus. Muotokuvakameran tarkkuus on 12 megapikseliä ja siinä on 50 mm polttoväli sekä 1.4 µm pikselikoko. Xiaomi Mi CC9 Pron pääkamerana on 108 megapikselin kamera, joka on Samsungin kehittämä ISOCELL Bright HMX -sensori. Sensori on kooltaan 1/1.33 tuumaa ja siinä hyödynnetään Tetracell-tekniikkaa, mikä tarkoittaa sensorin ottavan 27 megapikselin kuvia 0,8 μm pikselikoolla. Kamerassa on myöskin f/1.7-aukko.

Järjestyksessään neljäs kamera on tarkkuudeltaan 20 megapikseliä ja kyseessä on ultralaajakulmakamera. Kameran avulla on mahdollista napsia 117 asteen näkökentällä varusteltuja kuvia. Viimeinen kamera on tarkoitettu ainoastaan makrokuvaamista varten. Xiaomi ei ole paljastanut kameran tarkkuutta, mutta yleisesti makrokamerat ovat olleet tarkkuudeltaan 2 megapikseliä. Kamera mahdollistaa kuvien ottamisen 1,5 senttimetrin päästä kohteesta.

Xiaomi Mi CC9 Prossa tullaan näkemään siis varsin monipuoliset kameraominaisuudet. Puhelin julkaistaan Kiinassa ensi viikolla 5. marraskuuta 2019.

Lähde: Xiaomi (Weibo)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi