AndroidXiaomiYleinen

Xiaomi tekemässä yllättävän muutoksen – puhdas Android-käyttöjärjestelmä MIUI:n tilalle

Xiaomi Mi 5X

Xiaomi on tunnettu erityisesti laadukkaista ja kilpailijoita halvemmista puhelimista sekä myös raskaasti kustomoidusta MIUI-käyttöliittymästä. Xiaomin kaikki puhelimet ovat järjestäen käyttäneet MIUI-käyttöliittymää, joka on suunnattu erityisesti Kiinan markkinoille. Nyt kuitenkin on käynyt ilmi, että Xiaomilla saattaa olla suunnitelmissa tuoda markkinoille myös Android One -käyttöjärjestelmäversioon perustuva älypuhelin.

Android One on Googlen projekti, jonka tavoitteena on tuottaa kehitysmaihin halpoja puhtaalla eli muokkaamattomalla Androidilla varustettuja älypuhelimia. Krispitech -sivusto on uutisoinut Indonesian Postel -sertifiointikanavan tietokannasta paljastuneisiin tietoihin perustuen, että Xiaomi saattaisi julkaista hiljattain esitellyn Xiaomi Mi 5X -puhelimen Indonesiassa puhtaalla Android One -käyttöjärjestelmällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Postelin julkaisemista tiedoista käy ilmi, että sertifioidun puhelimen mallikoodi on MDG2 ja nimeksi on merkattu Xiaomi Mi 5X. Puhelimen kuvauksessa mainitaan, että kyseessä on Dual-SIM -puhelin, jonka ohjelmiston on Google suunnitellut. Kuvauksesta selviää myös, että kyseessä on Android One -puhelin, jossa on kaksoiskamera sekä 5,5 tuuman Full HD -näyttö. Aikaisemmin mallikoodi MDG2 on käväissyt myös Xiaomin omilla sivuilla ja puhelimen nimeksi oli merkitty jo kauan huhuttu Xiaomi Mi A1.

On mielenkiintoista nähdä, jos Xiaomi tulee todella julkaisemaan täysin puhtaalla Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen lähiaikoina, sillä kyseessä olisi todella yllättävä muutos. Xiaomi on aina ennen ollut uskollinen yhtiön omalle MIUI-käyttöliittymälle. Todennäköisesti tuleva Android One -puhelin tulee samaan Googlen pian julkaistavan Android 8.0 Oreo -käyttöjärjestelmän.

Xiaomi Mi 5X:n Kiinan versiossa tehoista huolehtii Qualcommin Snapdragon 625 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on 4 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa laitteessa on vakiona 64 gigatavua, mutta tätä on mahdollista laajentaa muistikortin avustuksella. Puhelimen näyttö on kooltaan 5,5 tuumaa ja se on Full HD -tasoinen (1920 x 1080). Akun kestosta pitää huolen 3080 milliampeeritunnin akku, jota ladataan hyödyntäen USB-C -tyypin latausliitintä. Xiaomi Mi 5X:n kaksoiskamera rakentuu kahdesta 12 megapikselin kamerakennosta ja etukamerana on yksi 5 megapikselin kamera.

Lähde: Krispitech.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android