XiaomiYleinen

Xiaomi vähentää muovin käyttöä tuotepakkauksissaan 60 prosentilla – laturi pysyy silti paketissa!

Xiaomi Mi 10T Liten myyntipakkaus.

Xiaomi on kertonut vähentävänsä muovin käyttöä yhtiön tulevien tuotteiden pakkauksissa jopa 60 prosentilla. Xiaomin sitoumus muovin vähentämiseen alkaa Euroopasta, jossa ensimmäinen uuteen, vähemmän muovia sisältävään pakettiin on paketoitu Xiaomi Mi 10T Lite -puhelin.

Muovin vähentäminen koskee vain pakkauksia, eikä tuotteita sen sisällä, joten Xiaomin tulevien laitteiden mukana toimitetaan edelleen kaikki tutut käytönaloittamiseen vaadittavat lisätarvikkeet. Xiaomi Mi 10T Liten pakkauksesta löytyy siis edelleen itse puhelin, suojakuori, SIM-korttiluukun avaustyökalu, käyttöopas, USB-kaapeli sekä laturi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi ei ole ottamassa paketista pois itse laturia, kuten Apple teki iPhone 12 -puhelimien kanssa. Apple ei enää toimita uutuuspuhelimiensa kanssa laturia tai kuulokkeita, vaan ne on ostettava erikseen. Huomion arvoista on se, että Xiaomi hyödyntää yleisesti puhelimissaan varsin tehokkaita pikalatauksia, joihin vaaditaan myös monesti omanlaisensa laturi, jotta esimerkiksi Mi 10 Ultran 120 watin pikalatauksesta saataisiin kaikki irti.

Tulevaisuudessa Xiaomin on siis selvästi haastavampi jättää laturi pois paketista, toisin kuin Applen, jonka laturit ovat olleet aina tusinatavaraa, ja lataustekniikat eivät iPhone-puhelimissa ole menneet suurestikaan eteenpäin viime vuosina. On kuitenkin hyvä muistaa, että muutama vuosi takaperin Apple poisti puhelimistaan perinteisen kuulokeliittimen, jolle monet nauroivat, mutta sittemmin kuulokeliitin on poistunut muidenkin puhelimista.

Tulevaisuus vain näyttää toistaako historia itseään, ja poistavatko myös muut valmistajat puhelimistaan laturit.


Lähde: Twitter (Xiaomi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi