AppleYleinen

Nyt se tapahtui: Applen uusien iPhone 12 -puhelimien mukana ei toimiteta laturia tai kuulokkeita

iPhone 12 -puhelimen kompaktimpi myyntipakkaus.

Apple esitteli tänään yhteensä neljä uutta älypuhelinta, jotka ovat iPhone 12 ja iPhone 12 Mini, sekä iPhone 12 Pro sekä iPhone 12 Pro Max. Apple ilmoitti julkaisutilaisuuden aikana ottavansa kaikkien uusien iPhone 12 -puhelimien myyntipakkauksista laturit kokonaisuudessaan pois, eikä niitä enää toimiteta puhelimen mukana kuten viime vuosina on ollut tapana. Lisäksi pakkauksesta katoavat myös EarPods-kuulokkeet.

Applen mukaan laturit sekä kuulokkeet jäävät usein vaille käyttöä, jonka takia niiden poistaminen myyntipakkauksista on nyt järkevää. Myyntipakkauksissa tullaan tästä lähin toimittamaan vain itse puhelin sekä USB-C-Lightning-kaapeli. Pienentyneen sisällön ansiosta Apple on pystynyt myös pienentämään uutuuspuhelimien myyntipakkauksen kokoa, jonka ansiosta esimerkiksi useamman laatikon toimittaminen kerralla vähentää kuljetuksia, ja tämän kautta myös vähentää hiilijalanjälkeä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple on lisäksi pienemmän hiilijalanjäljen suuntauksessaan kertonut, että yhtiö tulee auttamaan myös tuotteiden valmistajia siirtymään uusiutuviin energiamuotoihin. Apple on arvioinut, että uudet muutokset tulevat yhteensä vähentämään hiilijalanjälkeä vuosittain yli 2 miljoonaa tonnia. Applen mukaan se tarkoittaisi noin 450 000 auton poistumista liikenteessä vuoden aikana.

iPhone 12 -puhelimien ostajia Apple kehottaa käyttämään jo olemassa olevaa Apple-laturia ja kuulokkeita, ja jos sellaisia ei omista ne kehotetaan ostamaan erikseen. Erikseen ostettuna Applen oma 20 watin laturi maksaa 25 euroa ja EarPod-kuulokkeet vastaavasti 19 euroa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple