AndroidPOCOXiaomiYleinen

Xiaomi vahvisti: Pocophone F1 tulee myyntiin Suomessa

Xiaomin alaisuudessa toimiva Poco julkaisi viime viikolla uuden Poco F1 -puhelimen Intiassa ja tänään puhelin on julkaistu Pocophone F1 -nimellä maailmanlaajuisesti. Julkaisun yhteydessä Poco ilmoitti tuovansa uutuuspuhelimen myyntiin yli 60 maassa. Mielenkiintoinen seikka ilmoitetuissa markkina-alueissa on Pohjoismaat, joihin myös Suomi lukeutuu.

Virallisen tiedon mukaan Pocophone F1 tullaan siis näkemään Suomen markkinoilla piakkoin, vaikka Xiaomi ei toimi virallisesti Suomessa. Suomessa Xiaomin tuotteista vastaa kaksi maahantuojaa, joista toinen vastaa DNA:n myymistä puhelimista ja toinen Verkkokauppa.comin sekä Jimms’n valikoiman puhelimista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pocophone F1 on teknisesti kuin mikä tahansa markkinoilta löytyvä huippupuhelin. Tehoista vastaa Qualcommin tämän hetken tehokkain Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, jonka kaverina on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia mallista riippuen. Puhelimesta löytyy myös nestejäähdytys. Sisäistä tallennustilaa Pocophone F1:stä löytyy mukavat 256 gigatavua, mutta tarjolle tulevat myös 64 gigatavun sekä 128 gigatavun versiot. Näyttö on uutuuspuhelimessa kooltaan 6,18 tuumaa ja tarkkuutta on 1080 x 2246 pikseliä. Näytössä on tuttu lovi sekä 18.7:9-kuvasuhde. Kameroiden osalta tyydytään 12 + 5 megapikselin kaksoiskameraan ja edessä on yksi 20 megapikselin sensori. Akun kooksi Poco ilmoitti 4000 milliampeerituntia ja laite tukee Quick Charge 3.0 -pikalatausta.

Ulkoisesti Pocophone F1 on valmistettu polykarbonaattimuovista. Puhelin on tehty muovista kestävyyden takia, koska lukuisat huippupuhelimet ovat nykyisin lasia, jonka takia Pocophone F1 -puhelimessa on haluttu tehdä hieman erilailla. Puhelin tulee saataville kolmessa värissä sekä yhdessä erikoisversiossa. Puhelimen tarjolle tulevat värivaihtoehdot ovat musta, sininen sekä punainen. Pocophone F1 Armoured Edition -erikoisversio on valmistettu Kevlar-materiaalista.

Euroopassa Xiaomi ilmoitti Pocophone F1 -puhelimen hinnoittelun alkavan reilusta 300 eurosta. Halvempi 6 Gt + 64 Gt -version keskihinta Euroopassa on 329 euroa ja 6 Gt + 128 Gt -versio maksaa taasen 369 euroa. Suomessa hinnoittelu tulee todennäköisesti olemaan hieman korkeampi, mutta tätä ei ole vielä virallisesti ilmoitettu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pocophone F1:n tekniset tiedot:

  • Näyttö: 6,18 tuumaa 2246 x 1080 pikseliä, 18.7:9-kuvasuhde, Gorilla Glass
  • Suoritin: Snapdragon 845
  • RAM-muisti: 6 tai 8 gigatavua
  • Tallennustila: 64, 128, 256 gigatavua, muistikorttipaikka (max 256 Gt)
  • Akku: 4000 mAh, Quick Charge 3.0 -tuki
  • Kamerat: 12 + 5 MP pääkamera ja 20 MP etukamera
  • Käyttöjärjestelmä: Android 8.1 Oreo (MIUI for Poco)
  • Värit: musta, sininen, punainen, kevlar
  • Muuta: USB-C, sormenjälkilukija, 3,5mm kuulokeliitin, kasvojentunnistus

Lähde: Pocophone Global (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android