XiaomiYleinen

Xiaomi vahvisti Redmi K40 Gaming Edition -puhelimen saavan MediaTek Dimensity 1200 -järjestelmäpiirin

Xiaomin tytärbrändi Redmi on vahvistanut jo aikaisemmin julkaisevansa Kiinan markkinoille uuden Redmi K40 Gaming Edition -puhelimen 27. huhtikuuta. Tuttuun tyyliin Redmi on ennen julkaisua alkanut tiputtelemaan yksittäisiä tietoja tulevasta puhelimesta. Tällä kertaa on vahvistettu puhelimessa käytettävä järjestelmäpiiri.

Kaikki muut Redmi K40 -malliston älypuhelimet ovat saaneet Qualcommin Snapdragon 8 -sarjan huippujärjestelmäpiirit, mutta nyt uudessa Redmi K40 Gaming Edition -puhelimessa siirrytään hyödyntämään MediaTekin kehittämää huippujärjestelmäpiiriä. Redmin mukaan puhelin saa tehonsa Dimensity 1200 -järjestelmäpiiristä, jonka MediaTek esitteli virallisesti tammikuussa. Kyseessä on 6 nm prosessilla valmistettu järjestelmäpiiri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dimensity 1200 koostuu kahdeksasta ytimestä, jotka ovat yksi 3,0 Ghz:n Cortex-A78 -ydin, kolme 2,6 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A78-ydintä sekä neljä 2,0 GHz:n taajuudella toimivaa Cortex-A55-ydintä. Mukana on myös yhdeksänytiminen Mali-G77 MC9 -grafiikkaprosessori. MediaTek on varustellut järjestelmäpiirin myös integroidulla 5G-modeemilla. Redmin mukaan uutuuspuhelin on saanut muun muassa AnTuTu-suorituskykytestissä 724 495 pistettä, joten tehoja laitteesta ei puutu.

Vuotaneiden tietojen mukaan Redmi K40 Gaming Edition -puhelimessa olisi 6,67 tuuman E4 AMOLED -näyttöpaneeli, jossa on 144 hertsin virkistystaajuus. Lisäksi puhelimeen odotetaan 5000 milliampeeritunnin akkua, 67 watin pikalatausta sekä Sonyn kehittämää 64 megapikselin pääkameraa. Kiinassa puhelimen hinnan odotetaan asettuvan noin 2000 juaniin, joka on noin 255 euroa.

Lähde: Weibo (Redmi, kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi