XiaomiYleinen

Xiaomi Watch S2 -älykello julkaistiin – myös Xiaomi Buds 4, Xiaomi Sound Pro ja Xiaomi Mini PC esiteltiin

Xiaomi Watch S2

Xiaomi on esitellyt kotimarkkinoillaan Kiinassa viikonloppuna Xiaomi 13 -sarjan lippulaivapuhelimensa, mutta samalla yhtiö julkisti myös uutuuksia ekosysteemituotteiden osalta. Uutuuksia nähtiin älykelloista, äänituotteista sekä tietokoneista.

Xiaomi Watch S2 -älykello edustaa kiinalaisvalmistajan lippulaivatason ratkaisua, joka tulee tarjolle 46 ja 42 millimetrin kokoversioissa. Kellosta on tarjolla kolme väriversiota, jotka ovat musta, hopea sekä kulta, mutta tarjolla on myös eri värisiä rannekkeita nahkaisena sekä silikonisena.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Älykello tarjoaa muun ensimmäistä kertaa mittauksen kehon koostumukselle, joka tarjoaa kahdeksaa eri tyylistä tietoa kehon terveydestä vain muutaman sekunnin mittauksella. Xiaomi Watch S2 tarjoaa myös tuen uusille turvallisuusominaisuuksille, sillä sen avulla voi lähettää sijaintitietoja sekä SOS-hätätietoja tapaturman sattuessa.

Älykellon 46 mm versioon on saatu 1,43 tuuman pyöreä AMOLED-näyttöpaneeli, jossa on 466 x 466 pikselin tarkkuus. 42 mm versiossa on pienempi 1,32 tuuman AMOLED-näyttö, jossa on myös 466 x 466 pikselin tarkkuus. Akku on kooltaan suuremmassa 500 milliampeerituntia ja pienemmässä 305 milliampeerituntia. Akunkeston luvataan olevan tyypillisesti noin 12 päivää.

Xiaomi Watch S2 on saatavilla Kiinassa 42 mm versiossa 999 juanin hintaan sekä 46 mm versiossa 1099 juanin hintaan. Hinnat ovat suoraan muunnettuna 136 euroa sekä 150 euroa. Toistaiseksi saatavuudesta globaaleilla markkinoilla ei ole tietoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi Buds 4

Xiaomi laajensi samalla myös kuulokevalikoimaansa uusilla Xiaomi Buds 4 -kuulokkeilla. Niiden luvataan tarjoavan miellyttävän äänikokemuksen huipputason laitteiston ja ohjelmiston ansiosta. Äänentoistosta on vastaamassa kaksoismagneettiset kaiutinelementit ja tuettuna on myös adaptiivinen taajuuskorjain.

Xiaomi Buds 4 -kuulokkeissa on tuki LHDC 5.0 -standardille ja ne ovat Hi-Res Audio Wireless -sertifioidut. Xiaomi Buds 4 tarjoaa adaptiivisen melunvaimennuksen. Tuettuna on myös itsenäinen tilaäänitoiminto, joten tilaääni ei ole enää puhelimesta riippuvainen ominaisuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuulokkeiden latauskotelossa on uusittu avaruuskapselimainen muotoilu, joka helpottaa kuulokkeiden ottamista käyttöön. Kuulokkeissa itsessään on avoin, niin sanottu ”half in-ear” -muotoilu, joten niissä ei ole tulppia.

Kiinassa Xiaomi Buds 4 -kuulokkeet tulevat saataville 699 juanin hintaan, joka vastaa noin 95 euroa.

Xiaomi Sound Pro

Äänituotteiden osalta uutuuksia on saatu myös älykaiuttimista. Xiaomi julkisti uuden Xiaomi Sound Pro -kaiuttimen, jossa on 7 kappaletta 55 watin kaiutinelementtejä sekä tuki 360 asteiselle äänelle. Kaiutin tarjoaa Harman AudioFEX -optimoinnin. Xiaomi Sound Pro pystyy automaattisesti muokkaamaan toistettavan äänen tyyliä vahvan basson, tasapainoisen ja puhtaan tilan välillä.

Xiaomi Sound Pro tarjoaa tuen useille yhteyksille, sillä pariliitos voidaan tehdä Bluetooth 5.1 -yhteydellä, langallisesti Aux-piuhalla tai AirPlay 2 -ratkaisulla. Lisäksi kaiutin tukee reaaliaikaista kommunikointia useiden kaiuttimien kanssa.

Xiaomi Sound Pro tulee myyntiin Kiinassa 999 juanin hintaan, joka vastaa 136 euroa.

Xiaomi Mini PC

Yksi mielenkiintoisimmista uutuuksista oli myös Xiaomi Mini PC, joka on yhtiön ensimmäinen ”pöytätietokone”. Tietokone on tehty vahvassa yhteistyössä Intelin kanssa, ja se on yksi kompakteimmista suurelle yleisölle tarkoitetuista tietokoneista. Painoa sillä on ainoastaan 437 grammaa.

Xiaomi Mini PC on varusteltu 12. sukupolven Core i5-1240P -prosessorilla, jossa on 12 ydintä. Mukana on myös Intel Iris Xe -grafiikkasuoritin. Muistia löytyy 16 gigatavua (DDR4) + 512 gigatavua (PCle 4.0SSD), mutta tuettuna on myös laajennettava muisti aina 32 gigatavuun RAM-muistia sekä 4 teratavuun tallennustilaa.

Tietokoneessa on Windows 11 -käyttöjärjestelmä esiasennettuna, mutta se tukee myös Ubuntu-, OpenWWRT-, UNRAID- sekä EXSI -käyttöjärjestelmiä. Xiaomi Mini PC tarjoaa laajasti erilaisia portteja, mutta mukana on myös Bluetooth 5.3- ja Wi-Fi 6 -yhteydet oletusarvoisesti.

Xiaomi Mini PC tulee myyntiin Kiinassa 3999 juanin hintaan, joka vastaa 545 euroa.

Xiaomi Mi MIX Fold 2:n uudet värit.

Samassa tilaisuudessa Xiaomi esitteli myös uusia versioita Xiaomi MIX Fold 2 -älypuhelimesta. Mukana on kaksi uutta väriversiota, jotka ovat hopea ja musta. Uutuusversiossa kameramoduuli on päivitetty keraamiseksi. Mustassa väriversiossa on spesiaali lasi takaosassa, jossa on nahkamainen tekstuuri.

Molemmat uudet väriversiot ovat saatavilla Kiinassa 20. joulukuuta alkaen 8999 juanin hintaan, joka vastaa 1226 euroa.

Lähde: Xiaomi

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi