XiaomiYleinen

Xiaomi vahvisti: Ensi viikolla julkaistaan ainakin 200 megapikselin kamerapuhelin ja Redmi Pad -tabletti

Xiaomi 12T ja Xiaomi 12T Pro.

Xiaomi kertoi jo aikaisemmin 4. syyskuuta järjestettävästä julkaisutilaisuudesta, mutta vielä tuolloin yhtiö ei antanut vihjeitä julkaistavista laitteista. Xiaomi on sittemmin antanut tarkempia tietoja julkaistavaksi odotettavista tuotteista, ja yhdessä niistä kerrotaan olevan erittäin tarkka kamera.

Tilaisuuden tärkeimmät julkaisut ovat Xiaomin mukaan Xiaomi 12T -sarjan puhelimet. Huhuissa on puhuttu Xiaomi 12T- ja Xiaomi 12T Pro -puhelimista. Samalla on vahvistettu tulossa olevan uusi 200 megapikselin tasoinen kamerajärjestelmä, jollaista ei ole aikaisemmin Xiaomin puhelimissa nähty. Huhut ovat viitanneet Xiaomi 12T Prossa olevan kyseinen 200 megapikselin kamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huhujen mukaan Xiaomi 12T Prossa olisi Samsungin kehittämä ISOCELL HP1 -sensori, joka on kooltaan 1/1.22 tuumaa ja se olisi optisesti vakautettu. 200 megapikselin kuvien ohella sensorilla pitäisi pystyä oletusarvoisesti taltioimaan 12,5 megapikselin tasoisia kuvia 2,56 mikronin pikselikoolla tai 50 megapikselin kuvia 1,28 mikronin pikselikoolla. Samaa kamerasensoria on käytetty myös Motorola Edge 30 Ultrassa.

Xiaomi 12T Prohon on huhuttu Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiriä, 120 watin tehoista pikalatausta sekä 120 hertsin AMOLED-näyttöpaneelia. Xiaomi 12T:n on odotettu olevan pitkälti sama puhelin, mutta siinä pääkameran tarkkuus olisi 108 megapikseliä ja järjestelmäpiirinä toimisi Dimensity 8100-Ultra. Tarkemmin puhelimien tietoihin voi tutustua aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Redmi Pad

Toinen samana päivänä julkaistavista tuotteista on Redmi Pad, jonka Xiaomi on myös vahvistanut. Toki vahvistus on saatu vasta Intian markkinoilla, mutta odotettavasti tabletti julkaistaan myös samassa tilaisuudessa Xiaomi 12T -sarjan puhelimien kanssa.

Redmi Pad on nähty aikaisemmin useaan kertaan vuotojen kohteena. Tuorein vuoto paljasti tabletin tarkat kuvat sekä tekniset tiedot. Tablettiin odotetaan 10,61 tuuman näyttöä, Helio G99 -järjestelmäpiiriä sekä 8 megapikselin kameroita. Redmi Padin tietoihin voi tutustua tarkemmin aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 12T -sarjan puhelimien sekä Redmi Pad -tabletin kanssa Xiaomilta on huhuttu myös uusia täyslangattomia nappikuulokkeita. Näiden olemassaoloa Xiaomi ei ole vielä itse suoraan vahvistanut.

Lähde: Twitter 1, 2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi