XiaomiYleinen

Xiaomin puhelimet saavat vihdoin ominaisuuden, jota kaikki ovat odottaneet

MIUI 11 -käyttöliittymän sovellusvalikko

Xiaomi on vihdoin lisännyt älypuhelimiinsa ominaisuuden, jota on odotettu erityisesti Euroopassa. Aikaisemmin Xiaomin omaa MIUI-käyttöliittymää on kritisoitu sovellusvalikon puuttumisesta, mutta nyt asiaan on tulossa korjaus. Jo aikaisemmin Xiaomin on tiedetty kehittäneen sovellusvalikkoa MIUI-käyttöliittymään, mutta tuorein MIUI 11 ei valitettavasti sitä vielä oletuksena tarjoa.

Tänään Xiaomi on kertonut kiinalaisessa Weibo-palvelussa, että tuorein MIUI-järjestelmän käynnistysohjelma tarjoaa vihdoin valinnan myös sovellusvalikon käyttöä varten. Toistaiseksi sovellusvalikko on tarjolla vain Kiinassa, mutta ominaisuus on tulossa pian saataville myöskin globaaleille malleille. Muun muassa tuorein kehittäjille tarkoitettu käynnistysohjelma pitää sovellusvalikon jo sisällänsä, joka vahvistaa ominaisuuden olevan tulossa myös pian Eurooppaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Oletuksena Xiaomin puhelimissa tullaan kuitenkin tulevaisuudessakin näkemään käyttöliittymä ilman sovellusvalikko, ja käyttäjien täytyy erikseen aktivoida se käyttöönsä asetuksien kautta. Sovellusvalikko on kuten useissa muissakin Android-puhelimissa ja se tulee esille pyyhkäisemällä aloitusnäytöllä ylöspäin. Sovellusvalikossa on myös erillinen ”usein käytettyjen” sovelluksien tila, mutta muuten sovellukset löytyvät aakkosjärjestyksestä. Lisäksi sovellusvalikossa on hakupalkki, josta tiettyä sovellusta voidaan etsiä.

MIUI 11 -käyttöliittymän tuoreimman version sovellusvalikko.

Lähde: Xiaomi (Weibo / kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi