Windows 10XiaomiYleinen

Xiaomin uusi Notebook Air on tehokas ja halpa kannettava tietokone

Mi Notebook Air_01Xiaomin on huhuttu pitkään julkaisevan oman tietokoneen ja nyt se vihdoin tapahtui. Xiaomi on julkaissut Notebook Air -nimeä kantavan kannettavan tietokoneen. Uutuuslaite on vastaus Applen MacBook Airille. Tietokoneesta löytyy Windows 10 -käyttöjärjestelmä, joka tekee laitteesta Xiaomin toisen Windows 10 -laitteen. Kiinassa uutta tietokonetta myydään Xiaomi MiBook Air -nimen alla.

Xiaomi Notebook Air tulee saataville kahtena eri versiona, joista toisesta löytyy suurempi 13,3 tuuman näyttö sekä tehokkaampaa rautaa, kuin halvemmasta 12,5 tuuman näytöllä varustellusta versiosta. Xiaomi Notebook Air 12.5 -versiosta löytyy Core M3 -prosessori, 4 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa, jota on mahdollista laajentaa. Laitteesta löytyy normaalikokoinen USB 3.0, 3.5 mm kuulokeliitin sekä USB-C-tyypin liitännät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä versio maksaa Kiinassa 3499 juania, joka on suoraan euroihin muunnettuna 476 euroa. Myynti alkaa Kiinassa 2. elokuuta, mutta saatavuudesta muualla ei ole vielä tietoa.

Xiaomi Notebook Air 13.3 -versio on hieman tehokkaampi, kuin pikkuveljensä. Laitteen sisällä hyrrää Core i5-6200U -prosessori, jonka tukena on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Myös tästä suuremmasta versiosta löytyy normaalikokoinen USB 3.0, 3.5 mm kuulokeliitin, HDMI sekä USB-C-tyypin liitännät.

Xiaomi on onnistunut myös tehokkaamman sekä suuremman mallin hinnan painamaan varsin alhaiseksi. Tietokoneen hinta on 4999 juania, joka on muunnettuna 680 euroa. Myös tämä versio saapuu Kiinassa myyntiin 2. elokuuta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Mielenkiintoinen läppäri kieltämättä. Olen odottanutkin että milloin Xiaomi ensimmäisen tietokoneensa julkaisee.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Windows 10