Windows 10Yleinen

Windows-puhelimet tekevät paluun! – Tältä näyttää Android-sovelluksia pyörittävä Emperion Nebulus

Windows-puhelimet ovat tekemässä paluun, tai ainakin niin brittiläinen yritys nimeltä Emperion yrittää. Uudesta puhelimesta on vihjailtu yrityksen Twitter-tilillä, jossa puhelimen nimeksi on ilmoitettu ”Nebulus”. Laitteen on tarkoitus tulla ennakkotilattavaksi lähiaikoina.

Twitterissä julkaistujen tietojen mukaan laitteessa olisi ARM-pohjainen Windows 10 Pro -käyttöjärjestelmä, jonka päällä hyrrää Emperion oma käyttöliittymä. Lisäksi tehoista on vastaamassa ylikellotettu Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri. Emperion on kertonut lisäksi Microsoftin avustaneen laitteen kehityksessä.

Laitteen näytön on kerrottu olevan kooltaan 6,19 tuumaa ja siinä hyödynnetään Cosmos Display -tekniikkaa. Lisäksi akku on kooltaan 6000 milliampeerituntia ja kamerana toimii 2x 13 MP Emperion OptiX -järjestelmä. Puhelimessa on tuki myös työpöytätilalle, joka saadaan aktivoitua USB-C-kaapelin kautta tai langattomasti, kuten Microsoftin Continuum-ominaisuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Emperion on myös ilmoittanut Nebulus-puhelimessa olevan tuki Android-sovelluksille, ilman minkäänlaista emulaattoria tai käyttöjärjestelmän vaihtamista. Puhelimessa on paikka yhdelle SIM-kortille sekä muistikortille aina 2 teratavuun asti. Emperion on päättänyt säästää myös kuulokeliittimen.

On kuitenkin hyvä huomata, että Windows 10 Pron ARM-versiossa ei ole tukea puhelinominaisuuksille, joten toistaiseksi on hieman epäselvää, kuinka Emperion Nebulus voi olla todellinen ”puhelin”, jos sillä ei pysty soittamaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Lähde: Twitter (Emperion), WindowsCentral.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

7 Kommenttia

 1. Kukapa sitä nyt enää puhelimella soittaisi

  1. Vihdoin iPhone ja android lelut saavat jäädä.

   1. Kuka ne Microsoftin tuotteisiin haluaisi vaihtaa?

 2. Kuinka päästä eroon puheli kauppiaista? Osta puhelin jossa ei ole puhelimen ominaisuuksia.

 3. En oikein ymmärrä. Jos ei ole puhelin ja jos ei ole Android onko edes crome tuki eli pyöriikö mikään ns puhelin appseista whatts upit ym?.

  1. Kyllähän whats up toimii pc:llä niin miksei myös puhelimella jossa ei ole puhelu toimintoa.
   Ja veikkaan että 10 vuoden kuluttua puhelu toiminto on historiaa kun kaikki siirtyy whats uppiin tai skypeen.

   1. Skypen nimi on nykyään Teams.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Windows 10