HuaweiYleinen

Yhdysvallat haluaa nyt iskeä Huawein puhelimien sydämeen – harkinnassa rajoituksia sirutoimituksiin

Huawei on ollut viime vuoden keväästä asti Yhdysvaltojen kieltolistalla, ja kuukausien varrella on nähty monenlaisia käänteitä asiassa. Tällä hetkellä yhdysvaltalaiset yritykset voivat tehdä yhteistyötä Huawein kanssa, jos siihen on annettu erillinen lupa. Tällä kertaa Yhdysvallat haluaa jälleen vaikeuttaa Huawein toimintaa iskemällä puhelimien tärkeimpään, eli sydämeen.

Älypuhelimien sydän, eli järjestelmäpiirien sirut ovat tällä kertaa Yhdysvaltojen hampaissa. Yhdysvaltojen hallitus haluaa siruvalmistaja TSMC:n lopettavan sirujen valmistuksen kiinalaiselle Huaweille, vaikka TSMC onkin Taiwanissa päämajaansa pitävä yritys. Yhtälö kuulostaa erikoiselta, mutta Yhdysvaltojen mukaan TSMC käyttää sirutuotannossa Yhdysvalloissa valmistettuja laitteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yhdysvaltojen kauppaministeriö on ehdottanut muutosta rajoituksiin, jotka koskevat ulkomaisia tuotteita koskevaa säädöstä. Muutoksen myötä myös ulkomaiset, yhdysvaltalaista tekniikka tai ohjelmistoa käyttävät yritykset joutuvat hakemaan erityislisenssiä, jotta yritys voisi tehdä yhteistyötä Huawein kanssa. Siruvalmistaja TSMC on Huawein päätoimittaja Kirin-siruissa.

Jos muutos menee läpi, niin sirujen valmistus olisi käytännössä mahdotonta ilman Yhdysvalloista peräisin olevaa tekniikkaa, sillä edes Kiinassa ei ole yhtään tuotantolinjaa, joka ei hyödyntäisi yhdysvaltalaisia siruvalmistuslaitteita. Yhdysvaltojen hallinnon jäsenet ovat kuitenkin huomauttaneet, että muutos maksaisi Yhdysvalloille enemmän, mitä se todellisuudessa maksaisi Kiinalle tai Huaweille.

Yhdysvaltain kauppaministeriö ei ole kommentoinut Reutersin tietoja millään tavalla. Myöskään Huawei ei ole vastannut kommenttipyyntöön, mutta TSMC:n tiedottaja on kertonut, ettei yritys vastaa hypoteettisiin kysymyksiin, eikä kommentoi yksittäisiä asiakkaitaan. Uusia kaupparajoituksia Huaweille harkitaan korkean tason kokouksissa Yhdysvalloissa tällä ja ensi viikolla.

Lähde: Reuters.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

  1. Kiinan seuraava vastapakoite.
    Jos mikä tahansa elektroninen laite käyttää Kiinassa valmistettua piiriä,
    sen kautta ei saa kuunnella tai lukea Trumpin järkeilyjä.

    1. Peruukki sedän varkaus yritys 8563637. Äää en pysy laskuissa… Trumppali se jaksaa ajaa natsismia demokratiaan.

  2. Onkohan kenellekään tälle sivustolle kirjoittavalle johtunut mieleen, että Huawei todellisuudessa vakoilee länsimaita ja erityisesti sen uutta teknologiaa. Sitä Kiina tarvitsee noustakseen maailman ykköseksi sekä taloudellisesti että sotilaallisesti. Me länsimaalaiset olemme tällaisia hyväntahtoisia tomppeleita. Meistä on hauska naureskella Trumpin tölväisyille.

    1. Eiköhän tuo kaikille ole tullut mieleen 😀 Trumppi pitää legendaa hienosti yllä! Tuskin on epäilystäkään etteikö Kiinalaiset vakoile. Mutta jenkit on paaaaaaljon pahempia! Kaikki suurvallat vakoilee :D. Jenkit tekevät tästä numeron koska he eivät ole ainoita. Vaikkakin juuri jäivät kiinni useiden valtioden vakoilusta. Me länsimaalaiset olemme niin hyväntahtoisia tomppeleita… ….että luotamme milloin kuhunkin ja mihinkin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei