SamsungYleinen

Samsungin edullisemman 5G-puhelimen julkaisu lähenee – varusteltu Exynos 980 -järjestelmäpiirillä

Samsung julkaisi jo viime vuoden joulukuussa ensimmäiset Galaxy A -malliston uutuuspuhelimet, jotka olivat Galaxy A51 sekä Galaxy A71. Samsungilta on odotettu Galaxy A71 -puhelimesta myöskin erillistä 5G-yhteyksillä varusteltua versiota, josta on nyt löydetty hieman lisätietoja.

Alun perin Samsungin odotettiin kehittävän Galaxy A71 5G -puhelinta vain Kiinan ja Yhdysvaltojen markkinoille, mutta tuorein raportti odottaa laitteen tulevan myöskin Euroopassa tarjolle. Samsung hyödyntää Suomessakin myynnissä olevassa Galaxy A71 4G -versiossa Snapdragon 730 -järjestelmäpiiriä, mutta nyt Galaxy A71 5G -versioon odotetaan Exynos 980 -järjestelmäpiiriä, jossa on integroitu 5G-modeemi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung julkaisi Exynos 980 -järjestelmäpiirin jo viime syksynä, mutta toistaiseksi järjestelmäpiiriä ei ole markkinoilla asti nähty. Kyseessä on 8 nm FinFET-valmistusprosessiin perustuvan kahdeksanytiminen piiri, jonka integroitu modeemi tukee myös yhteyksiä 2G:sta aina 5G:hen asti. Vahvistus Exynos 980 -järjestelmäpiirin käytöstä Galaxy A71 5G -puhelimessa on löytynyt Geekbenchin tietokannasta, mihin laitteen tiedot ovat osittain päätyneet. Lisäksi listaus vahvistaa 8 gigatavun RAM-muistin ja Android 10 -käyttöjärjestelmän.

Todennäköisesti Samsung tulee esittelemään uuden Galaxy A71 5G -puhelimensa lähiaikoina ainakin valikoiduilla markkina-alueilla. Muotoilun odotetaan olevan hyvin lähellä jo markkinoilla olevaa 4G-versiota.

Glaxy A71 5G suorituskykytestin tietokannassa.

Lähde: Sammobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung