HonorYleinen

Yhdysvaltalaiset senaattorit kehottavat Joe Bidenia lisäämään Honorin kieltolistalle

Honorin pääkonttori Kiinassa.

Vaikka Honor on irtautunut Huaweista kohta vuosi sitten, niin mahdolliset Yhdysvaltojen aiheuttamat haasteet eivät välttämättä ole vielä täysin takana päin. Honor irtautui Huaweista, jotta suosittu brändi pystyisi jatkamaan toimintaansa Huaweista riippumattomana ja ilman Huaweille asetettuja rajoitteita.

Viimeisen parin kuukauden aikana on kuultu raportteja, että yhdysvaltalaiset republikaanipoliitikot haluaisivat itsenäisen Honorin Huawein kaveriksi Yhdysvaltojen kieltolistalle. Syy Honorin lisäämiselle kieltolistalle olisi poliitikkojen mukaan yksinkertainen, sillä Honorin katsotaan olevan samanlainen uhka Yhdysvaltojen turvallisuudelle kuin Huawei.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä viikolla tilanne on jälleen kehittynyt, sillä republikaanisenaattorit ovat Marco Rubion johdolla kehottaneet Bidenin hallintoa lisäämään Honorin kieltolistalle. Raporttien mukaan Honorin kuvaillaan olevan uhka kansalliselle turvallisuudelle. Honorin kuvaillaan olevan Kiinan hallituksen keino päästä esteettömästi yhdysvaltalaisiin teknologioihin, jotka ovat tällä hetkellä estetty Huaweilta.

Toistaiseksi Honor tai Yhdysvaltain kauppaministeriö eivät ole antaneet mitään kommenttia asian tiimoilta. Myös Huawei on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa, mutta korosti edelleen, ettei yhtiöllä ole mitään tekemistä uuden Honorin kanssa.

Syyskuussa kuultujen tietojen perusteella aikaisemmat keskustelut Honorin lisäämisestä kieltolistalle ovat kariutuneet, sillä päätökseen liittyy neljä turvallisuusvirastoa. Jo tehdyn äänestyksen mukaan Pentagonin ja energiaministeriön kerrotaan haluavan Honorin kieltolistalle Huawein kaveriksi. Samalla kuitenkin Yhdysvaltain kauppaministeriö ja ulkoministeriö eivät pidä Honorin lisäämistä tarpeellisena.

Äänestys on siis ollut umpikujassa ja nyt republikaanipoliitikot pyrkivät saamaan suoraan presidentti Joe Bidenin antamaan ratkaisevan äänen asiassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Erikoisen tilanteesta tekee se, ettei Honorista ole todistetusti mitään suurempaa uhkaa Yhdysvaltain turvallisuudelle. Huawei laitettiin Yhdysvaltain kieltolistalle pääosin 5G-verkkojen uhkien takia, jonka jalanjäljissä myös kuluttajaliiketoiminta kärsi selvästi. Honorilla ei ole vastaavaa 5G-verkkolaiteliiketoimintaa, vaan uusi Honor keskittyy vain kuluttajatuotteiden valmistamiseen. Samalla logiikalla myös kaikki muut kiinalaiset älypuhelinvalmistajat olisivat vastaava uhka Yhdysvalloille.

Lähde: Reuters.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Kyllähän koko maailman pitäisi alkaa boikotoimaan Yhdysvaltalaisia tuotteita, koska tässäkin on kyseessä ainoastaan Yhdysvaltain himo olla se ”isoin ja kirkkain”. Kukaan muu ei sitä saisi olla. News flash for USA: Kiina tulee ohi ja lujaa. EU olisi mennyt jo ohi ajat sitten ilman persuja ja muita äärioikeistopellejä!

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor