HuaweiYleinen

Yllättääkö Huawei? Raportit kertovat yrityksen käynnistäneen suunnitelmat täysimittaisesta paluusta globaaleille puhelinmarkkinoille

Huawei Mate60 Pro

Huawei on ollut ongelmissa erityisesti älypuhelinliiketoiminnan kanssa viime vuosina, sillä yhtiö ei ole päässyt käsiksi 5G-teknologioihin tai Googlen palveluihin Yhdysvaltojen asettamien rajoitteiden takia. Huawei on kuitenkin nyt ratkaissut 5G-ongelman, joka on nähty jo Kiinassa julkaistujen Mate60-sarjan uutuuspuhelimien kohdalla.

Mate60-puhelimet ovat olleet Huawein paluu puhelinmarkkinoille, sillä niissä hyödynnetään aikaisempaa enemmän paikallisia komponentteja. Huawei ei ole enää yhtä riippuvainen yhdysvaltalaisesta tekniikasta, joka antaa kiinalaisyritykselle enemmän mahdollisuuksia. Tuoreen raportin mukaan Huaweilla saattaa olla suunnitelmissa yllätys myös globaaleille markkinoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kiinalaislähteiden mukaan Huawei on käynnistänyt suunnitelman palatakseen täydellä teholla globaaleille puhelinmarkkinoille. Aluksi Huawei keskittyy Kiinaan, mutta globaalit markkinat seuraavat perässä.

Useat tekijät ovat vaikuttaneet Huawein ajatukseen palata globaaleille markkinoille. Erityisesti uuden Mate60-puhelimen saama valtava huomio myös globaalisti on luonut Huaweilla uutta toivoa. Ennusteiden mukaan Mate60-sarjan myynti saattaa yltää jopa 10-12 miljoonaan kappaleeseen vuodessa, joka on selvästi enemmän kuin Huawei on itse odottanut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on myös onnistunut vahvistamaan toimitusketjujaan Yhdysvaltojen rajoituksien takia. Huawei tekee enemmän yhteistyötä paikallisten kiinalaiskumppaneiden kanssa. Esimerkiksi Huawei Mate60 Pron komponenteista yli 90 prosenttia on valmistettu Kiinassa. Tämän ansiosta Huawei pystyy myös keskittymään halutessaan paremmin globaaleille markkinoille.

Jo aikaisemmin Huawei on kertonut, että yhtiöllä ei ole suunnitelmia Mate60-puhelimien julkaisemiseksi globaalisti. Vaikka tieto on luotettava, niin suunnitelmat saattavat muuttua. Huawei on jo rekisteröinyt puhelimien globaaleille markkinoille suunnatut mallit, jotka ovat paljastuneet muutamista sertifioinneista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos raportti Huawein paluusta täysimittaisesti globaaleille markkinoille on totta, niin todennäköisesti siitä kuullaan lisätietoja tulevina kuukausina. Globaalisti Huawei on keskittynyt viimeisen parin vuoden aikana vain päämarkkinoihin, joita ovat olleet Saksa, Iso-Britannia, Malesia sekä Meksiko.

Lähde: Ithome.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei