MotorolaYleinen

Yllättävä huhu: Motorola-puhelimessa nähdään ensi vuonna maailman ensimmäistä kertaa 200 megapikselin kamerasensori

Samsung julkisti syyskuussa maailman ensimmäisen 200 megapikselin tasoisen kamerasensorinsa, joka kantoi nimeä ISOCELL HP1. Sensoria on odotettu älypuhelimiin ensi vuoden aikana ja erityisesti huhuissa on povattu kiinalaisen Xiaomin ottavan sensorin ensimmäisenä käyttöönsä. Tuoreen huhun mukaan Xiaomi ei olisikaan ensimmäinen valmistaja, vaan kamera tullaan näkemään ensin Motorolan puhelimessa.

Tiedoistaan tunnettu Twitter-käyttäjä Ice universe on tänään kertonut, että 200 megapikselin kamerasensori nähdään ensimmäisenä Lenovon valmistamassa Motorola-brändiä kantavassa älypuhelimessa. Toistaiseksi tarkkaa aikataulua ei kerrottu, mutta Ice universe kertoo Xiaomin ottavan käyttöön 200 megapikselin kameran ensi vuoden toisella puoliskolla. Odotettavasti Motorolalta voidaan odottaa 200 megapikselin kamerapuhelinta jo alkuvuodesta tammi-kesäkuussa 2022.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Motorolan ja Xiaomin jälkeen myös itse Samsung tulee ottamaan 200 megapikselin kamerasensorin käyttöön puhelimissaan. Nähtävästi Samsungilta 200 megapikselin kamerapuhelinta voidaan odottaa vasta vuoden 2023 aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seuraava huippuluokan puhelin Motorolalta nähdään Kiinassa vielä joulukuun aikana, sillä Motorola Edge X -malliin on odotettu yhtenä maailman ensimmäisenä puhelimista Snapdragon 8 Gen1 -järjestelmäpiiriä. Nähtävästi vielä tähän puhelimeen ei tulla saamaan 200 megapikselin kamerasensoria, sillä huhuissa on puhuttu tähän mennessä vain 108 megapikselin pääkamerasta. Myöhemmin ensi vuoden aikana luvassa on todennäköisesti lisää Motorolan huippupuhelimia.

Motorola on viimeisen parin vuoden aikana julkaissut Edge-sarjan lippulaivapuhelimia keväisin ja kesäisin, joten mahdollisesti 200 megapikselin kamera nähdään jossain Edge-sarjan laitteessa myöhemmin. Tiedot kuitenkin tarkentuvat varmasti lähempänä julkaisua, jos Motorola on ensimmäinen 200 megapikselin kamerasensorin käyttäjistä.

Lähde: Twitter (Ice universe)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola