MotorolaYleinen

Motorola Edge X tulee globaalisti myyntiin Edge 30 Ultra -nimellä – tarjoaa Snapdragon 898 -järjestelmäpiirin ja 60 megapikselin selfiekameran

Motorola Edge 20 Pro

Motorola aloitti tänään vihjailemaan Kiinassa uudesta Motorola Edge X -älypuhelimesta, joka saattaa olla yksi ensimmäisistä Snapdragon 898 -järjestelmäpiiriin perustuvista älypuhelimista. Qualcomm tulee julkaisemaan Snapdragon 898 -piirin 30. marraskuuta alkavassa Snapdragon Tech Summit -tapahtumassa. Nyt Motorolan tulevasta puhelimesta on paljastunut ensimmäisiä vuotaneita tietoja.

Techniknews.net-sivusto on saanut käsiinsä monia Motorola Edge X -puhelimen teknisiä tietoja. Sivusto on usein ollut luotettava Motorola-aiheisista vuodoistaan, joten nyt tuoreimmatkin tiedot pitävät todennäköisesti paikkansa. Sivuston mukaan Motorola Edge X tullaan julkaisemaan joulukuussa Kiinan markkinoille ja vuoden 2022 tammikuussa globaalisti nimellä Motorola Edge 30 Ultra. Puhelimen koodinimi on ”Rogue” ja laitteen mallikoodi on ainakin ”XT-2201”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola Edge 30 Ultra -puhelimeen on tulossa Qualcommin seuraavan sukupolven huippupiiri, eli SM8450 tai huhuissa on puhuttu myös Snapdragon 898 -piiristä. Kehittyneen uutuuspiirin ohella puhelimessa on myös 8 tai 12 gigatavua LPDDR5-RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua UFS 3.1 -tallennustilaa. Nähtävästi muistikorttipaikkaa ei tulevassa huippupuhelimessa ole.

Laitteen näyttö tulee olemaan kooltaan 6,67 tuumaa ja siinä on Full HD+ -tarkkuus sekä 144 hertsin virkistystaajuus. Näyttö perustuu OLED-tekniikkaan ja siinä on tuki HDR10+ -tekniikalle. Motorola Edge 30 Ultrassa kerrotaan olevan myös kolme takakameraa. Pääkamerana toimii 50 megapikselin kamerasensori, jossa on optinen kuvanvakautus. Kyseessä on sama OV50A-sensori, joka löytyy myös Huawei P50 -sarjan puhelimista. Toinen kameroista on 50 megapikselin Samsungin JN1-sensori, jota käytetään todennäköisesti ultralaajakulmakuvaukseen. Kolmas kameroista on syvyyskamera, jonka tarkkuus on 2 megapikseliä.

Yksi puhelimen erikoisuuksista on 60 megapikselin tasoinen selfiekamera, joka tukee muun muassa 4K-videokuvausta. Yhtä tarkkaa selfiekameraa ei ole aikaisemmin Motorolan puhelimissa nähty. Vuodon mukaan laitteessa on 5000 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata jopa 68 watin pikalatauksella. Motorola Edge 30 Ultran akun pitäisi täyttyä 35 minuutissa ja vastaavasti 50 prosenttiin 15 minuutissa. Langatonta latausta ei puhelimeen ole kuitenkaan tulossa.

Rakenteeltaan Motorola Edge 30 Ultra olisi todennäköisesti lasia ja muovia. Motorola tulee tarjoilemaan myös IP52-luokituksen mukaisen roiskevedenkestävyyden. Euroopan markkinoilla puhelimeen on odotettavissa myös erillinen Google Assistant -painike. Muita huhuttuja ominaisuuksia ovat stereokaiuttimet, kolme mikrofonia sekä Android 12 -käyttöjärjestelmä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi Motorola Edge 30 Ultrasta ei ole paljastunut kuvia.

Lähde: Techniknews.net (saksaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola