SamsungYleinen

Yllättävä huhu: Samsung poistamassa yhden kamerasensorin Galaxy S25 Ultrasta

Samsung olisi poistamassa yhden kamerasensorin ensi vuoden Galaxy S25 Ultra -puhelimesta, kertoo Isaques81-niminen X-käyttäjä. 

Käyttäjän mukaan Samsung olisi poistamassa 10 megapikselin tarkkuuteen yltävän telekameran, joka kykenee Galaxy S24 Ultrassa 3-kertaiseen optiseen zoomaukseen. Vuotajan uskoo, että Galaxy S25 Ultran kohdalla kyseinen 3-kertainen zoomi pystyttäisiin toteuttamaan Galaxy S25 Ultran pääkameralla. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laatu voisi sensorin ja suuremman megapikselimäärän ansiosta olla jopa laadukkaampi kuin erikseen mukana olevalla heikkolaatuisemmalla telekameralla. Mukana Galaxy S25 Ultrassa olisi siis pääkameran lisäksi periskooppi- ja ultralaajakulmakamera. 

Ensi vuoden Galaxy S25 -puhelimet ja niiden kamerat ovat oletettavasti jo prototyyppi vaiheessa ja huhujen mukaan Samsung parantanee pääkameran kuvankäsittelyä. Pääkamera olisi teknisesti hyvin lähellä Galaxy S24 Ultran kameraa. Resoluution ja kennon koon uskotaan pysyvän samoina myös ensi vuonna. Kennon valon taltiointikykyä pyritään parantamaan muilla keinoin, kuin uudistamalla teknisesti kennoa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pääkameran ohella Samsung ei ainakaan tässä vaiheessa ole muuttanut ultralaajakuvakameraa lainkaan, vaan on säilyttämässä sen ennallaan. Galaxy S24 Ultrassa laajakulmakamera on tarkkuudeltaan 12 megapikseliä. Sensorin koko on 1/2.55” ja pikselikooksi ilmoitetaan 1,4 mikronia. 

Galaxy S25 Ultraan Samsung olisi testaamassa muuttuvalla zoomilla kahta kiinteää polttoväliä, joista ensimmäinen asettuu 4-kertaisen ja 5-kertaisen zoomin välille ja toinen 6-kertaisen ja 7-kertaisen zoomin välille. Samsung toteuttanee siis Sonyn Xperia 1V -puhelimesta tutun portaattoman zoomauksen. 

Toistaiseksi huhuihin kannattaa suhtautua varauksella, sillä puhelimen julkaisusta ollaan tässä vaiheessa vielä monen kuukauden päässä.

Lähde: X 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung