AppleiOSYleinen

Apple julkisti iOS 17.5 -päivityksen – Sisältää tietoturvakorjauksia ja uudet Pride-teemaiset taustakuvat

Apple on julkaissut iOS 17.5 -ohjelmistopäivityksen. Päivityksen mukana ei kuitenkaan nähdä mitään suurempia uudistuksia, vaan pieniä korjauksia ja esimerkiksi uusia taustakuvia. Päivityksen kanssa samaan aikaan tuotiin saataville iPadOS 17.5 -päivitys tableteille, tvOS 17.5 Apple TV -laitteille. Kellot saivat watchOS 10.5 -päivityksen 

Mac-tietokoneet päivittyivät MacOS Sonoma 14.5 -päivityksellä, jonka rinnalla Apple toi vanhemmille maceille MacOS Ventura 13.6.7- ja MacOS Monterey 12.7.5 -päivitykset, jotka sisältävät joitakin tietoturvakorjauksia. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimille tuodun iOS 17.5 -päivityksen myötä käyttäjät voivat Euroopassa asentaa puhelimiin ohjelmia suoraan netin kautta. Näin ollen esimerkiksi kolmannen osapuolen sovelluskaupat voivat tarjota ladattavaa nettisivuiltaan eikä niiden ole pakko käyttää App Storea. Apple kertoi nyt päivityksen myötä julkaistuista muutoksista jo jonkin aikaa sitten.  

Apple on tehnyt päivityksen kanssa yhteistyötä Googlen kanssa ja tuonut käyttöjärjestelmään iOS- ja Android-laitteiden kanssa yhdessä toimivan seurannantunnistuksen. Ominaisuudella pyritään entisestään kitkemään ei-toivottuja seuranta tapauksia, joita esimerikisi Airtagin avulla on tehty viime vuosina. Ominaisuus toimii myös kolmansien osapuolten, kuten Pebblen ja Chipolon kanssa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi Apple on muuttanut hieman Books-sovelluksensa ulkoasua, muuttanu sää-widgetin fontteja ja lisännyt tietosuoja-asetuksiin kuvakkeen asetukselle “pääsyavainten käyttölupa verkkoselaimessa”. 

Apple toi päivityksen mukana myös uudenlaiset Pride-taustakuvat. Taustakuva sekä Apple Watchille aiemmin tuotu kellotaulu tunnetaan nimellä Pride Radiance. Taustakuviin Apple on tuonut saataville muutamia erilaisia värejä, joista käyttäjä voi halutessaan valita mieleisensä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Kellotaulun lisäksi watcOS 17.5 ei tarjoa muuta näkyvää. Käyttöjärjestelmäversiossa on joitakin tietoturvakorjauksia. Tietoja tietoturvakorjauksista löytyy täältä.  

Omaan iPhone-puhelimeen iOS 17.5 -päivityksen voi asentaa menemällä Asetukset > Yleiset > Ohjelmistopäivitys. 

Lähde: Apple 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple