YleinenZTE

ZTE esitteli uuden Axon 50 Ultra -älypuhelimen sekä Axon Pad -tabletin – molemmissa Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri

ZTE Axon 50 Ultra

ZTE on esitellyt kotimarkkinoillaan Kiinassa uuden Axon 50 Ultra -älypuhelimen. Kyseessä on pitkälti pienillä muutoksilla varusteltu versio viime vuoden Nubia Z40 Pro -älypuhelimesta. Aikaisemmin mallistossa on ollut Axon 50 -älypuhelin, mutta nyt tekniikoita on viety vieläkin eteenpäin ultra-versiossa.

Puhelimessa on 6,67 tuuman kaareva näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 144 hertsin virkistystaajuus. Näytössä on 10-bittiset värit sekä matalan sinisen valon sertifikaatti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ZTE Axon 50 Ultra

Axon 50 Ultran tehoista on vastaamassa Qualcommin viime syksyn Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri, eikä uusin Snapdragon 8 Gen 2. RAM-muisti perustuu LPDDR5X-versioon ja tallennustila vastaavasti UFS 3.1 -versioon. Axon 50 Ultrassa on tuki kaksisuuntaiselle Beidou-satelliittiyhteydelle.

Takaosaan on saatu kolmoiskamera, jonka kohokohta on pääkamerassa. ZTE käyttää Sonyn kehittämää 64 megapikselin tasoista IMX787-sensoria, joka on kooltaan 1/1.3 tuumaa ja siinä on f/1.9-aukolla varusteltu optisesti vakautettu linssi. Toinen kameroista on 50 megapikselin ultralaajakulmakamera 116 asteen kuvakentällä. Kolmas kameroista on 50 megapikselin telekamera. Se tarjoaa 3-kertaisen optisen zoomauksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ZTE Axon 50 Ultra

Akku on kooltaan 5000 milliampeerituntia ja sitä voidaan ladata 80 watin pikalatauksella. Käyttöjärjestelmänä on Android 13, jonka päällä hyrrää MyOS 13 -käyttöliittymä.

Puhelimen tarkkaa hinnoittelua ei vielä vahvistettu.

ZTE Axon Pad

Toinen uutuuksista on ZTE Axon Pad, joka tuo huippuominaisuuksia Android-tablettien markkinoille. Tabletissa on 12,1 tuuman LCD-näyttöpaneeli, jossa on 2560 x 1600 pikselin tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Tehoista on vastaamassa Qualcommin viime syksyn Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tablettiin on saatu myös kookas 10 000 milliampeeritunnin akku sekä 80 watin pikalataus. Laite painaa 605 grammaa ja sen paksuus on 6,5 millimetriä. Tabletissa on myös 5G-yhteydet. Käyttöjärjestelmänä on Android 13.

Axon Padille on ostettavissa myös näppäimistösuojakuori sekä kosketusnäyttökynä. Toistaiseksi ZTE ei vahvistanut tabletin tarkkoja hinta- ja saatavuustietoja.

ZTE Axon Pad

Lähde: ZTE Axon 50 Ultra -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen