YleinenZTE

ZTE hankki itselleen jälleen määräysvallan Nubiasta – yhtiöllä ei ole kiinnostusta Huawein HarmonyOS-käyttöjärjestelmää kohtaan

Kiinalainen ZTE on julkaissut vuoden 2020 vuosikertomuksensa, jossa kerrotaan yhtiön hankkineen takaisin määräysvallan älypuhelinbrändi Nubiasta. Vuonna 2017 ZTE luopui määräysvallasta Nubiassa, mutta nyt uuden strategian mukaisesti yhtiö tulee yhtenäistämään puhelinliiketoimintaansa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aikaisemmin ZTE omisti Nubiasta 49,9 prosenttia, mutta muutoksien jälkeen ZTE omistaa Nubiasta 78,33 prosenttia. Vuoden 2020 lopussa yhtiö on myös yhtenäistänyt ZTE:n, Nubian ja RedMagicin resurssit kehittääkseen kuluttajatuotteita aikaisempaa tehokkaammin. ZTE:n tavoitteena on jatkossa keskittyä kansainvälisiin markkinoihin unohtamatta Kiinan markkinoita. ZTE:n painopisteet tulevat olemaan huippuluokan kameroissa, laadukkaassa toteutuksessa sekä nuorille suunnatuissa ominaisuuksissa.

ZTE kertoi panostaneensa viime vuonna vahvemmin tutkimus- ja tuotekehitykseen, sillä yhtiön investoinnit siihen olivat 1,9 miljardia euroa, joka on 17,9 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Viime vuosina ZTE:n älypuhelinliiketoiminta on heikentynyt, jonka takia sijoittajien on kerrottu olleen kiinnostuneita yhtiön kiinnostuksesta Huawein HarmonyOS-käyttöjärjestelmää kohtaan. ZTE kertoi sijoittajille, ettei yhtiöllä ole aikeita ottaa käyttöön kilpailijansa Huawein käyttöjärjestelmää. ZTE luottaa puhelimissaan vahvasti Googlen kehittämään Android-käyttöjärjestelmään niin kotimarkkinoillaan Kiinassa kuin globaaleilla markkinoillakin.

Lähde: ZTE, Ithome.com (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen