YleinenZTE

ZTE julkisti yllättävän iPhone-kopion – ZTE Axon 50 Lite maksaa reilut 200 euroa

ZTE Axon 50 Lite

Kiinalainen ZTE on julkistanut uuden Axon 50 Lite -älypuhelimen, joka on nimensä mukaisesti karsitumpi malli aikaisemmin tänä vuonna julkaistuista Axon 50 -sarjan huippupuhelimista. Valitettavasti mitään yhteistä ei lite-mallilla oleva malliston muihin puhelimiin, vaan ZTE on tuonut laitteeseen näköä iPhone-puhelimista.

Ulkoisesti Axon 50 Lite näyttää iPhonelta, sillä laitteessa on tasainen kehys sekä neliömäinen kamera-alue takaosassa. Värejä on kolme kappaletta, jotka ovat violetti, musta sekä vihreä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ZTE on kertonut puhelimessa olevan 6,6 tuuman kokoinen näyttöpaneeli, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä pisaramainen lovi.

Tehoista on vastaamassa kahdeksanytiminen 1,6 GHz:n kellotaajuudella toimiva piiri, jonka merkkiä ei suoraan vahvisteta. Nähtävästi kyse on Unisocin hyvin edullisesta piiristä, sillä tuettuna ei ole edes 5G-yhteyksiä. RAM-muistia on 4 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa 256 gigatavua. Muistikorttipaikka löytyy myös.

Kameroita on kolme kappaletta takaosassa, jotka ovat 50 megapikselin pääkamera, 2 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa on 8 megapikselin selfiekamera.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akku on 5000 milliampeeritunnin kokoinen ja se tukee korkeintaan 22,5 watin pikalatausta USB-C-liittimen kautta. Muita ominaisuuksia ovat Bluetooth 5.2, kuulokeliitin sekä Android 13. Sormenjälkilukija on integroituna laitteen virtapainikkeeseen.

ZTE on esitellyt Axon 50 Liten nyt ainakin Meksikossa, jossa hinnaksi on kerrottu 4299 pesoa, joka on suoraan muunnettuna 228 euroa. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, nähdäänkö puhelinta Euroopassa myynnissä.

Lähde: ZTE Axon 50 Lite -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen