MotorolaYleinen

200 megapikselin kameralla varusteltu Motorola Edge 30 Ultra saattaa olla ensimmäinen Snapdragon 8 Gen 1+ -järjestelmäpiirin saava puhelin

Motorola Edge 30 Ultra / Motorola Frontier

Motorola on nostanut päätään kovalla tahdilla huippuluokan älypuhelimien kategoriassa. Viime vuoden lopulla nähtiin Motorola Edge X30 ensimmäisenä puhelimena, jossa oli Qualcommin uusin Snapdragon 8 Gen 1 -järjestelmäpiiri ja myöhemmin puhelin tuli saataville Motorola Edge 30 Pro -mallinimellä myös globaalisti. Motorolan odotetaan olevan myös ensimmäinen valmistaja, joka tuo markkinoille puhelimen päivitetyllä huippupiirillä.

Qualcommin on huhuttu julkaisevan toukokuun aikana päivitetyn Snapdragon 8 Gen 1+ -järjestelmäpiirin, joka olisi muutamalla tavalla uudistettu versio nykyisestä Snapdragon 8 Gen 1 -versiosta. Plus-version kerrotaan olevan valmistetun TSMC:n 4 nanometrin prosessilla, eikä edeltäjänsä tapaisesti Samsungin vastaavalla prosessilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uutuusversion on huhuttu olevan lämpeämisen sekä kuumenemisen osalta selvästi parempi kuin nykyinen versio. Snapdragon 8 Gen 1+ ei siis todennäköisesti lämpene yhtä helposti kuin Snapdragon 8 Gen 1, jonka ohella myös suorituskyvyn odotetaan parantuvan ainakin hieman.

Kiinasta kantautuvien tietojen mukaan Motorola saattaisi olla jälleen ensimmäinen älypuhelinvalmistaja, joka julkaisee Snapdragon 8 Gen 1+ -järjestelmäpiiriin perustuvan älypuhelimen. Yksi vaihtoehto uudeksi puhelimeksi on huhuttu Motorola Edge 30 Ultra tai paremmin koodinimellä ”Motorola Frontier” tunnettu puhelin. Jos Motorola tulee olemaan ensimmäinen valmistaja, niin uutuuspuhelinta voidaan odottaa julkaistavaksi toukokuun lopulla tai viimeistään kesäkuun alussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorolan jälkeen Snapdragon 8 Gen 1+ -järjestelmäpiiriin perustuvia puhelimia on odotettu myös Xiaomilta, OnePlussalta sekä Sonylta.

Motorola Edge 30 Ultra on ollut useaan kertaan jo vuotojen kohteena, ja puhelimesta on vuotanut lähes kaikki. Yksi puhelimen erikoisuuksista tulee olemaan erittäin tarkka 200 megapikselin pääkamera, jollaista ei ole aikaisemmin missään puhelimessa nähty. Snapdragon 8 Gen 1+ -järjestelmäpiirin ohella puhelimeen on odotettu myös 6,67 tuuman kokoista kaartuvaa POLED-näyttöpaneelia, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 144 hertsin virkistystaajuus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

200 megapikselin pääkameran kaverina Motorola Edge 30 Ultraan on tulossa 50 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 12 megapikselin tasoinen telekamera. Etukameran osalta tarjolla on 60 megapikselin tasoinen sensori. Puhelimessa on vuotojen mukaan myös tuki erittäin tehokkaalle 125 watin langalliselle pikalataukselle USB-C-liittimen kautta. Lisäksi Motorola tulee tarjoamaan 50 watin tasoisen langattoman latauksen. Akun on kerrottu olevan 4500 milliampeerituntia.

Todennäköisesti tulevina viikkoina Motorolan suunnitelmista tullaan kuulemaan enemmän tietoja. Motorola Edge 30 Ultran julkaiseminen pian olisi loogista, sillä mallistoon on julkaistu jo Motorola Edge 30 Pro– sekä Motorola Edge 30 -puhelimet.

Lähde: Weibo (kiinaksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola