RedMagicYleinen

24 gigatavun RAM-muisti tulossa Android-puhelimiin – ensimmäisenä RedMagic 8S Prohon jo 5. heinäkuuta

Android-puhelimissa RAM-muistin määrä on kasvanut kovaa tahtia viime vuosien aikana, sillä useat lippulaivapuhelimet tarjoavat jo 16 gigatavun RAM-muistin. Kiinalaisvalmistajat ovat menossa tämän osalta vielä uudelle tasolle lähiviikkoina, sillä odotettavasti seuraava saavutus on 24 gigatavua.

Muun muassa kiinalaisen ZTE:n alabrändi RedMagic on kertonut julkaisevansa uuden RedMagic 8S Pro -älypuhelimen kotimarkkinoillaan 5. heinäkuuta. Puhelimessa on vahvistettu olevan maailman ensimmäisenä 24 gigatavun verran RAM-muistia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ZTE on vahvistanut puhelimen saavan myös uuden Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirin, joka on kellotettu 3,36 GHz:n tasolle. Kyseessä on siis sama versio, jota Samsung on käyttänyt puhelimissaan.

Nähtävästi myös monet muut kiinalaiset brändit tulevat käyttämään 24 gigatavun RAM-muistia tulevissa puhelimissaan. Vuodoistaan tunnettu Digital Chat Station on kertonut, että 24 gigatavun LPDDR5x-RAM-muisti tullaan näkemään Oppon, Realmen ja OnePlussan puhelimissa lähiaikoina.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

24 gigatavun RAM-muisti kuulostaa paljolta, eikä sille todennäköisesti ole paljoa käyttöä. Esimerkiksi 12 ja 16 gigatavun RAM-muisteilla Android-puhelimet toimivat jo erinomaisesti. Odotettavasti 24 gigatavun RAM-muistilla ei saada aikaiseksi merkittävää eroa verrattuna 16 gigatavun RAM-muistiin.

Lähde: Weibo 1, 2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:RedMagic