XiaomiYleinen

Amazonin listaukset paljastivat Xiaomi 13T- ja Xiaomi 13T Pro -puhelimet kuukausia ennen julkaisua – Leica-kamerat myös edullisempiin lippulaivoihin

Xiaomi 12T -sarja.

Xiaomi on yleisesti julkaissut alkuvuoden aikana lippulaivatason numerosarjan puhelimet, jonka lisäksi syksyisin on nähty edullisemmat T-sarjan huippupuhelimet. Tänä vuonna on nähty Xiaomi 13-, Xiaomi 13 Pro- ja Xiaomi 13 Ultra -puhelimet, ja nyt on paljastunut yllättävän paljon yksityiskohtia Xiaomi 13T -puhelimista.

Amazonin verkkokaupasta on paljastunut listaus, jossa on ollut esillä Xiaomi 13T- ja Xiaomi 13T Pro -puhelimien ensimmäisiä yksityiskohtia. Vaikka kovin paljoa ei paljastu, niin avoinominaisuudet kylläkin. Listaukset saattavat viitata lähenevään julkaisuun. Julkaisuun saattaa silti olla vielä kuukausia aikaa, sillä viime vuosina T-malliston puhelimet on nähty lokakuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 13T Pro -puhelimen malliversion kerrotaan olevan ”MZB0EL3EU” ja vastaavasti Xiaomi 13T -puhelimen malliversio on ”MZB0EK5EU”. Molemmat puhelimet saavat listauksen mukaan AMOLED-näyttöpaneelin, jossa on 144 hertsin virkistystaajuus.

Puhelimien akkujen koko on 5000 milliampeerituntia, mutta latauksessa nähdään eroja. Xiaomi 13T Prossa on 120 watin pikalataus, kun Xiaomi 13T -perusmallissa on 67 watin pikalataus. Xiaomi 13T Prohon on tulossa 12 gigatavua RAM-muistia sekä 512 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Xiaomi 13T:ssä on 8 gigatavua RAM-muistia sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Xiaomi 12T

Xiaomi 13T -puhelimen listauksessa kerrotaan puhelimessa olevan lippulaivatason 4 nanometrin järjestelmäpiiri. Xiaomi 13T Prossa on mainittu olevan ”johtava” 4 nanometrin järjestelmäpiiri. Odotettavasti eroja nähdään järjestelmäpiireissä. Viime vuonna T-sarjassa nähtiin MediaTekin sekä Qualcommin järjestelmäpiirejä. Listauksissa puhelimista mainitaan ainoastaan musta väriversio.

Mielenkiintoinen yksityiskohta listauksissa on tieto Leica-kameroista. Xiaomi 13 -sarjan puhelimet olivat ensimmäiset Xiaomin globaaleilla markkinoilla myytävät puhelimet Leica-kameroilla. Kyseessä on ollut looginen ratkaisu, sillä numerosarja on Xiaomin tärkein lippulaivasarja. Nähtävästi T-mallisto on saamassa Leica-brändäyksen myös, joka on jopa erikoista. T-mallistossa ei ole menty yleensä kamerat edellä, vaan tarkoitus on ollut tarjota hyvää tekniikkaa hieman edullisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka Amazonin listaus ei paljasta laitteiden julkaisua tai hintaa, niin SnoopyTech osaa kertoa jopa tarkan julkaisupäivän. Hänen mukaansa julkaisu tapahtuu 1. syyskuuta. Xiaomi 13T Pron hinnaksi mainitaan 799 puntaa ja Xiaomi 13T:n vastaavasti 599 puntaa. Suoraan muunnettuna hinnat olisivat 932 euroa sekä 699 euroa.

Odotettavasti Xiaomi 13T -sarjan puhelimista kuullaan lisää tietoja julkaisun lähestyessä.

Lähde: Equal Leaks, Twitter 1, 2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi