QualcommYleinen

5G-yhteydet saapuvat älykelloihin – Qualcomm julkaisi Snapdragon X35 5G -modeemin

Snapdragon X35 5G -modeemi.

Puhelimissa jo usean vuoden ajan nähdyt 5G-yhteydet ovat saapumassa myös älykelloihin. Toistaiseksi kelloissa on nähty ainoastaan 4G-yhteyksiä.

Qualcomm on julkaissut Snapdragon X35 5G -modeemin, joka on suunnattu nopeiden laajakaistalaitteiden, kuten puhelimien ja matalan kaistanleveyden tarjoavien IoT-laitteiden välimaastoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcommin mukaan älykellon kaltaisiin laitteisiin suunnatun sirun rakentaminen ei ominaisuuksiensa puolesta ole niin monimutkaista, kuin älypuhelimiin suunnattujen sirujen rakentaminen. Tämän takia sirun kehittäminen on ollut edullisempaa ja siru on aiempaa virtapihimpi.

5G-verkkojen lisäksi Snapdragon X35 -modeemi toimii tarvittaessa 4G LTE -yhteyksillä. Uusi modeemisiru mahdollistaa käyttäjän tarkan paikannuksen ja tukee 220 megabitin tiedonsiirtonopeuksia. Myös viiveet ovat pienentyneet verrattuna Qualcommin vastaavaan 4G-siruun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcomm kertoo, että uusi Snapdragon X35 -modeemi käyttää samoja liitäntöjä, kuin yhtiön aiemmat LTE-modeemit. Älykellojen lisäksi 5G-modeemia voidaan nähdä VR- ja AR-laitteissa, tietokoneissa ja kameroissa. Ensimmäiset uudella Snapdragon X35 5G -modeemilla varustetut laitteet saapuvat markkinoille 2024 alkupuolella.

Lähde: Qualcomm

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm