QualcommYleinen

Huhu: Qualcomm testaa uusia suorituskykyisiä Oryon-suorittimia 10 tuuman tabletissa

Qualcomm vilautti viime syksynä Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiirin yhteydessä uusia Oryon-suorittimia, joita on kehittänyt Qualcommin aiemmin ostama Nuvia-työryhmä. Työryhmässä on osaamista ja kokemusta Applen M-sarjan suorittimien kehittämisestä.

Nyt Qualcommin kerrotaan testaavan uutta huippuluokan järjestelmäpiiriä Windows-pohjaisessa laitteessa. Laitteessa on tietojen mukaan 10 tuuman kosketusnäyttö, joten kyseessä voisi olla 2-in-1-tabletti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Qualcommin rakentamassa sisäisessä kehitysjärjestelmässä on sisällä SC8380-nimellä tunnettava piiri. Kehitysjärjestelmä on ollut kasassa mahdollisesti jo marraskuusta 2022 asti.

Saksalaisen WinFuture-sivuston tietojen mukaan kyseisen piirin koodinimi olisi ”Hamoa”. Hamoa on 12-ytiminen järjestelmäpiiri, jonka kahdeksan suorituskykyisintä ydintä yltäisivät 3,4 gigahertsiin asti. Neljä virtapihimpää ydintä yltäisivät 2.5 gigahertsiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hamoa-koodinimellä toistaiseksi tunnettava järjestelmäpiiri voidaan myöhemmin julkaista markkinoille Qualcommin toimesta esimerkiksi Snapdragon 8cx Gen 4 -suorittimena. Qualcommin Snapdragon 8cx-suorittimia käytetään suurimmaksi osaksi kannettavissa tietokoneissa.

Suorituskykyä pitäisi löytyä ja tietojen mukaan Oryon-suoritin ei jäisi suorituskyvyssä Applen M1- ja M2-suorittimille. Odotettavissa olevan suorituskyvyn ansiosta tuloksena olisi todennäköisesti kilpailukykyisiä vaihtoehtoja Applen iPad-tableteille, aiempaa suorituskykyisempiä ja virtapihimpiä miniläppäreitä ja uudesti muotoiltuja kaksinäyttöisiä tabletteja.

Lähde: WinFuture

Kommentoi

Lisää aiheesta:Qualcomm