Yleinen

Älypuhelinvalmistaja Tecno julkisti maailman ensimmäisen teleskooppisen makrolinssin älypuhelimille

Tecnon uusi makrokameraratkaisu.

Suomessa täysin tuntematon älypuhelinvalmistaja Tecno on julkistanut tänään maailman ensimmäisen teleskooppisen makrolinssin älypuhelimille. Tecnon mukaan uusi teknologia mahdollistaa aikaisempaa selvästi paremman makrokuvien laadun, mutta myös makrokuvauksen kokemus on aivan erilainen.

Teleskooppinen makrokamera ulkonee puhelimen rungosta, joten sen avulla käyttäjän ei enää tarvitse mennä liian lähelle kuvattavaa kohdetta. Esitellyssä ratkaisussa on 5x optinen zoomaus ja kuvien laadun luvataan olevan verrattavissa pääkameran laatuun. Vastaavaa väitettä ei ole kuultu nykyisien makrokameroiden yhteydessä, sillä yleisesti 2 megapikselin makrokamerat ovat olleet käyttökelvottomia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tecnon uusi makrokameraratkaisu.

Tecno kertoo tekniikan mahdollistavan linssille suuremman aukon, joka on ratkaisevassa asemassa hyvien kuvien aikaansaamiseksi. Lisäksi uuden teleskooppisen makrokameran luvataan olevan melko kompakti, eikä se vaadi suuresti tilaa. Tecno ei kuitenkaan antanut kovin tarkkoja tietoja uudesta kameraratkaisustaan.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin teleskooppista makrokameraa voitaisiin odottaa yhtiön älypuhelimiin. Todennäköisesti tämän vuoden aikana nyt esiteltyä ratkaisua voidaan odottaa myös kuluttajatuotteisiin.

Tecno on erityisen suosittu älypuhelinvalmistaja muun muassa Afrikan markkinoilla. Vuoden 2021 keväällä Tecno ohitti muun muassa Samsungin Afrikan markkinoilla nousten markkinajohtajan asemaan. Tecno on kiinalaisen Transsion Holdingsin tytäryhtiö, jonka alaisuudessa toimivat myös puhelinvalmistajat Infinix ja Itel.


Lähde: Gsmarena.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Muuten hyvä mutta en halua kallista puhelinta kun tälläkin pärjää

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen