AndroidHMDNokiaYleinen

Android 10 -päivitys saapui vihdoin ladattavaksi myös Nokia 8 Sirocco -puhelimelle

Nokia 8 Sirocco

Nokia 8 Sirocco on vihdoin saanut Android 10 -päivityksen. HMD Global on ilmoittanut tänään päivityksen jakelun alkaneen, ja kyseessä on lyhyen ajan sisällä kolmas Nokia-puhelin, jolle uusi päivitys on tullut tarjolle. Viime viikolla Nokia 3.2– ja Nokia 4.2 -puhelimet saivat vastaavan päivityksen. Android 10 -päivityksen jakelu on aloitettu useilla markkina-alueilla, mukaan lukien Suomessa. Päivitystä jaetaan porrastetusti, mutta Nokia 8 Siroccon omistajien pitäisi saada päivitys viimeistään ensi viikon alussa.

Uusi Android 10 tuo mukanaan muutamia uusia ominaisuuksia sekä muutoksia vanhaan käyttöliittymään. Google on lisännyt käyttöjärjestelmään nyt livekuvatekstityksen, parannetun älykkään vastauksen sekä täysin uuden eleisiin pohjautuvan navigointityyliin. Yksi Android 10:n suurimmista uudistuksista on tumma teema, joka mahdollistaa muun muassa akun pidemmän käyttöiän. Lisäksi tumma teema on käyttöliittymän ohella myöskin tuettuna monissa Googlen omissa sovelluksissa, kuten kalenterissa, Gmailissa ja Google Mapsissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on myöskin parantanut tietoturvaa ja yksityisyyden hallintaa. Android 10:ssä on uusia, älykkäämpiä säätömahdollisuuksia, joiden avulla käyttäjä voi päättää miten ja milloin laitteen tietoja jaetaan. Android 10:ssä on myöskin uusi Google Play -järjestelmäpäivitykset, jonka avulla Google voi lähettää korjauksia puhelimiin Google Playn kautta. Tarkemmin Android 10 -päivityksen uusiin ominaisuuksiin voi käydä tutustumassa laajemmasta aihetta käsittelevästä artikkelistamme.

HMD Global tulee jakamaan päivitystä Nokia 8 Sirocco -puhelimelle vaiheittain, joten kaikki eivät tule saamaan päivitystä samanaikaisesti. HMD Globalin mukaan 10 prosenttia puhelimista saavat päivityksen tänään, 50 prosenttia 18. huhtikuuta mennessä ja 100 prosenttia pitäisi olla päivitettynä 20. huhtikuuta mennessä. Päivityksen saatavuuden voi kuitenkin tarkistaa puhelimen asetuksien kautta. SuomiMobiilin Android 10 -päivitysseurantaan voi tutustua tämän linkin takaa.


Lähde: Twitter (Juho Sarvikas)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android