AndroidSamsungYleinen

Android 12- ja One UI 4 -päivitys jaossa nyt Samsung Galaxy S21 -puhelimille Suomessa

Samsung on ilmoittanut tänään aloittaneensa Android 12- ja One UI 4 -päivityksen jakelun Suomessa myytyihin Galaxy S21 -sarjan puhelimiin. Jo aikaisemmin tällä viikolla Samsung ilmoitti asiasta globaalisti, joten montaa päivää pidempään ei Suomessa jouduttu odottamaan.

Päivitys on jaossa tänään 18. marraskuuta lähtien Galaxy S21-, Galaxy S21+- ja Galaxy S21 Ultra -puhelimille Suomessa. Samsung on aikaisemmin kertonut, että pian samainen päivitys on saatavilla aikaisemmille Galaxy S- ja Galaxy Note -malliston puhelimille sekä Galaxy Z- ja Galaxy A -puhelimille. Lisäksi Samsungin mukaan tabletit tulevat saamaa päivityksen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Samsung on kertonut One UI 4.0 -käyttöliittymän tarjoavan paljon uusia ominaisuuksia, mukaan lukien erilaiset kustomoitavat teemat. Käyttäjät voivat muuttaa aloitusnäyttöä, kuvakkeita, ilmoituksia ja taustakuvia. Päivitys tarjoaa lisäksi uusitut widgetit ja uudistuksia emojeihin.

Lisäksi Samsung lisää järjestelmätason yksityisyysominaisuuksia. Esimerkiksi, jos kameraa tai mikrofonia käytetään, niin niistä ilmoitetaan käyttäjälle kuvakkeen avulla. Myöskin uusi yksityisyyden hallintapaneeli on läsnä, joka on nähtävästi Samsungin itse kehittämä, eikä Googlen kehittämä.

Tarkemmin Android 12 -version uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android