ASUSYleinen

Android 12 nyt ladattavissa Zenfone 7- ja Zenfone 7 Pro -puhelimille – näin saat sen jo tänään

ASUS Zenfone 7 Pro

Asus ilmoitti tällä viikolla laittavansa jakoon Android 12 -päivityksen yhtiön parin vuoden takaisille Zenfone 7- ja Zenfone 7 Pro -puhelimille. Lisäksi aikaisemman aikataulun mukaan päivitystä luvattiin vuoden alkupuoliskolla, joten Asus on nyt täyttänyt lupauksensa.

Molemmille puhelimille Android 12:n jakelu on aloitettu porrastetusti, yleensä OTA-päivityksen saamisessa menee kauan. Halukkaat voivat ladata asennuspaketin myös suoraan Asuksen sivuilta. Zenfone 7- ja Zenfone 7 Pro -puhelimille päivitys on versionumeroltaan sama WW-31.0210.0210.250 ja kokoa sillä on 2,81 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Asuksen sivujen mukaan päivitys on jaossa Taiwanissa, Euroopassa, Venäjällä sekä muissa maissa globaalisti. Japanissa päivitys ei ole vielä saatavilla. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi käydä tarkistamassa asetusvalikon kautta: Asetukset > Järjestelmä > Järjestelmäpäivitys > Tarkista päivitys. Jos päivitys ei vielä ole saatavilla OTA:na, niin asennuspaketin avulla pävittämisen ohjeet löytyvät Asuksen sivuilta. Asennuspaketit löytyvät artikkelin lähdelinkeistä.

Asuksen mukaan päivitys tarjoaa Android 12 -version uudistukset ja tärkeimmät ominaisuudet. Puhelimien Zen UI-käyttöliittymä saa muutoksia, jotka mahdollistavat helpomman käytön. Esimerkiksi Asus on nostanut esille helpomman navigoinnin, virtaviivaisen ohjauspaneelin ja paremmat mukauttamisominaisuudet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 12 tuo mukanaan selviä uudistuksia erityisesti ulkoiseen toteutukseen, sillä Google on laittanut käyttökokemuksen täysin uusiksi. Käyttöjärjestelmässä luotetaan uudistettuun Material You -muotokieleen, joka takaa persoonallisemman käyttökokemuksen. Esimerkiksi dynaamisilla teemoilla voidaan taustakuvien perusteella muokata käyttöliittymän värimaailmoja automaattisesti. Lisäksi käyttöjärjestelmässä voidaan muokata kuvakkeita aikaisempaa monipuolisemmin ja yleisilmeestä on tehty modernimpi.

Ilmoitusvalikosta Google on tehnyt aikaisempaa intuitiivisemman ja siinä on nyt vähemmän pikavalintoja, mutta paljon tuttuja säätöjä aikaisempaa suuremmalla. Google Payn ja älykodin toiminnot ovat nyt myös integroituna pika-asetuksiin. Asetuksien puolella Android 12 tarjoaa myös uuden yksityisyyden hallintapaneelin, joka antaa käyttäjälle yhdellä vilkaisulla tiedot käyttöoikeusasetuksista sekä siitä, mitä tietoja tietyt sovellukset käyttävät.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi Google on tehnyt muita merkittäviä parannuksia tietoturvaan. Tarkemmin Android 12 -version uudistuksiin voi käydä tutustumassa aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin takaa.

Asuksen ilmoittama listaus uudistuksista:

  1. Päivitetty järjestelmä Android 12 -versioon
  2. Uudistettu mobiilihallinta, yhteystiedot, puhelin, tiedostonhallinta, laskin, kello, galleria, sää, ääninauhuri, asetukset, tiedonsiirto, paikallinen varmuuskopiointi, ohjattu asennus ja järjestelmäpäivityssovellukset
  3. Pika-asetukset, ilmoituspaneeli ja äänenvoimakkuuspaneeli optimoitu Android 12 -tyyliseksi
  4. Lisätty tietosuojan näkymä, mikrofonin ja kameran ilmaisimet, näytä leikepöydän käyttö, likimääräinen sijainti ja mikrofonin käyttöominaisuudet
  5. ASUS Safeguard korvattu Android 12:n Emergency SOS -ominaisuudella
  6. Uusi widget-valikon suunnittelu käynnistysohjelmassa. Muokattu kuvakaappauksen sijaintia ja poistettiin hotseat-sovelluksen kuvakkeet Yleiskatsaus-sivulta
  7. Poistettu pika-asetukset-asettelu näyttöasetuksista
  8. ASUS Phone -sovelluksesta poistettu tuki SIP-puheluille, koska Android 12 ei tue SIP-puheluita
  9. Lisätty järjestelmän latausanimaatio
  10. Wi-Fi-ja mobiiliverkon asetukset yhdistetty Internet-asetuksiin

LähdeASUS Zenfone 7 (päivityspaketti)ASUS Zenfone 7 Pro (päivityspaketti)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:ASUS