SamsungYleinen

Samsung laajentaa Android 13 -päivityksiä Suomessa – saatavilla nyt vanhemmille Galaxy Z -puhelimille ja useille Galaxy A -sarjan laitteille

Samsung Galaxy Z Fold 2

Samsung on laajentanut Android 13 -päivityksen jakelua Suomessa jälleen uusilla malleilla. Tällä kertaa Samsung on aloittanut jakelun muutamille Galaxy A -sarjan puhelimille, mutta myös vanhemmille Galaxy Z -sarjan taittuvanäyttöisille puhelimille.

Suomessa päivityksen voi löytää nyt Galaxy Z Fold 2-, Galaxy Z Flip 5G- ja Galaxy Z Flip -puhelimille. Lisäksi päivityksen jakelu on käynnistynyt Galaxy A52 5G- ja Galaxy A52s 5G -puhelimille. Samsung on laittanut hiljattain saman päivityksen jakeluun myös Galaxy A71 4G -puhelimelle Suomessa.

Kokoa päivityksellä on puhelimesta riippuen noin 2 gigatavun verran. Samsung toimittaa kaikille puhelimille mukana myös Googlen 1. marraskuuta 2022 julkaisemat tietoturvakorjaukset. Päivityksen saatavuuden omalle puhelimelle voi tarkistaa menemällä: Asetukset > Ohjelmistopäivitys > Lataa ja asenna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 13 on tämän vuoden suurin päivitys, joka tarjoaa useita parannuksia kustomointiin sekä yksityisyyteen. Jatkossa muun muassa sovellukset joutuvat pyytämään erikseen käyttäjää sallimaan ilmoitukset. Android 13:n jälkeen käyttäjien ei tarvitse antaa sovelluksille lupaa käyttää koko mediakirjastoa vain yhden kohteen jakamista varten.

Samsung tarjoaa monet uudet ratkaisut myös omassa One UI 5.0 -päivityksessä, mutta tällä kertaa Samsung on panostanut aikaisempaan parempiin personointiominaisuuksiin sekä parantanut toimivuutta yhdessä muiden Galaxy-laitteiden kanssa.

Uutuuspäivitys tuo mukanaan useita uusia ominaisuuksia ja muutoksia, joita ovat muun muassa uudet lukitusnäytön mukauttamisasetukset, laajennetut järjestelmän väripaletit, paremman käyttöoikeusilmoitukset, paremmat animaatiot sekä kehittyneemmät widgetit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

One UI 5.0 tekee ilmoituksista aikaisempaa intuitiivisempia, ja ilmoituksien luvataan olevan nyt helpommin luettavissa yhdellä silmäyksellä. Tarjolla on myös paremmat vastaus- ja hylkäyspainikkeet puheluiden saapuessa. Lukitusnäyttöä voidaan muokata helposti vaihtamalla taustakuvaa, kellon tyyliä ja monia muita seikkoja yhdestä valikosta.

Käyttöliittymän ulkoasua voidaan myös muokata aikaisempaa monipuolisimmin. Esimerkiksi One UI 5:n widgetit sisältävät uusia vaihtoehtoja ja mahdollisuuden pitää aloitusnäyttösi siistinä uusien ”pinottujen widgetien” avulla. Uuden ominaisuuden avulla voi vetää ja pudottaa widgetejä päällekkäin, ja pyyhkäisemällä niitä voidaan selata pinottuja widgettejä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi päivityksen mukana kerrotaan tulevan ominaisuus, jolla voi helposti poimia tekstiä kuvista ja liittää sen muistiinpanoon. Käyttäjät voivat nyt myös hallita helpommin kaikkia puhelimeen yhdistettyjä laitteita uudessa Connected Devices -valikossa.

Samsung on pyrkinyt myös parantamaan tietoturvaa ja yksityisyyttä. Mukana on uusi tietoturva- ja yksityisyyshallintapaneeli, joka on suunniteltu Samsungin mukaan yksinkertaiseksi. Sen ansiosta nopealla vilkaisulla saa nopean yleiskatsauksen laitteen suojauksesta ja pysty löytämään ehdotuksia ja varoituksia tilasta riippuen. One UI 5.0 pitää sisällään myös uuden ilmoituksen Share Panel -näkymässä, joka varoittaa käyttäjää arkaluonteisten kuvien jakamisesta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung