GoogleYleinen

Google Pixel 7a esillä ensimmäistä kertaa vuotokuvissa – muotoilu lähes identtinen Pixel 7 -puhelimen kanssa

Google Pixel 7a

Google julkaisi Pixel 7 -sarjan puhelimet lokakuun alussa yhdessä yhtiön ensimmäisen Pixel Watch -älykellon kanssa. Pixel 7 -lippulaivapuhelimien rinnalle Google tulee ensi vuoden puolella esittelemään edullisempaan hintapisteeseen sijoittuvan Pixel 7a -puhelimen, josta on nyt julkaistu ensimmäisiä renderöintikuvia.

Smartprix-niminen sivusto on saanut kuvat alan tunnetulta vuotajalta OnLeaksilta. Kuvien perusteella Pixel 7a -puhelin näyttää lähestulkoon identtiseltä Pixel 7 -puhelimen kanssa. Ulkoasu on tutun laatikkomainen, jossa reunat on pyöristetyt ja näyttö on tasainen. Pixel 7a -puhelimen takakamerat sijaitsevat muusta rungosta kohollaan olevassa saarekkeessaan lähellä puhelimen yläreunaa samalla tavalla kuin Pixel 7- sekä Pixel 7 Pro -puhelimissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Pixel 7a

Puhelimen mitat ovat sivuston mukaan 152,4 x 72,9 x 9,0 millimetriä. Kamerakohouman kohdalta paksuutta on 10,1 millimetriä. Ero Pixel 6a -puhelimen mittoihin ei ole merkittävä. Pixel 6a:n mitat ovat 152,2 x 71,8 x 8,9 millimetriä.

Puhelimen selfiekamera on sijoitettu reikään näytön keskelle. Pixel 6a -puhelimen reunat ovat symmetriset lukuunottamatta puhelimen hieman paksumpaa alareunaa. Virta- sekä äänenvoimakkuuspainikkeet sijaitsevat puhelimen oikeassa kyljessä. Vasemmasta kyljestä löytyy paikka SIM-kortille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pixel 7a -puhelimen pohjassa on kaiuttimet sekä USB-C-liitin. Joidenkin huhujen mukaan puhelimesta on odotettu löytyvän myös 3,5 millimetrin kuulokeliitin, mutta näissä kuvissa sellaista ei näy ala- tai ylälaidassa.

Pixel 7a -puhelimen teknisiä tietoja vuoti julkisuuteen jo aiemmin marraskuun puolivälissä. Vuodon mukaan Pixel 7a tulisi saamaan Full HD+ -tarkkuuteen yltävän näytön, joka tukisi 90 hertsin virkistystaajuutta. Puhelimessa olisi mitä todennäköisemmin sisällä Googlen oma Tensor-järjestelmäpiiri. Tallennuskapasiteetista, RAM-muistin määrästä tai puhelimen akun koosta ei toistaiseksi ole tietoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroiden sensoreista on ollut liikkeellä huhuja, joiden mukaan Pixel 7a saisi Sonyn IMX787- ja IMX712-kamerasensorit. Toinen kameroista olisi ultralaajakulmakamera, mutta telekameraa puhelimessa ei tultaisi näkemään.

Toistaiseksi ei tarkkaan tiedetä milloin Google tulisi julkistamaan uuden Pixel 7a -puhelimen. Aiempina vuosina julkaisuajankohdat ovat olleet toisistaan poikkeavia, mutta pääasiassa puhelimia on julkaistu vuoden jälkimmäisellä puoliskolla loppukesän ja alkutalven välisenä aikana.

Lähde: Smartprix

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google