AndroidYleinen

Android 15 on tulossa, mahdollisesti jo tällä viikolla

Android-ekosysteemi

Google julkisti viime syksynä Android 14 -version julkisesti, mutta Android 15 on jo matkalla. Uusien raporttien mukaan Google aikoo julkaista Android 15 -version ensimmäisen kehittäjille suunnatun esiversion myöhemmin tällä viikolla.

Päivämääräksi ilmoitetaan 15. helmikuuta, eli uutisia sen osalta voidaan odottaa jo huomenna. Android 15 tunnetaan koodilla Android V ja sen sisäinen koodinimi on ”Vanilla Ice Cream”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on jo kuitenkin aikataulusta myöhässä verrattuna viime vuoden Android 14:n ensimmäisen esiversion julkaisuun, joka julkaistiin 8. helmikuuta 2023.

Odotettavasti Android 15:n ensimmäisen esiversion tulee saamaan ensimmäisenä Googlen omat Pixel-puhelimet. Esiversio on suunniteltu vain kehittäjille, ja Android 15 tullaan saamaan valmiiksi yleistä jakoa varten tämän vuoden syksyllä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Android 15:n kehittäjille suunnattu esiversio kuitenkin antaa ensimmäisen vilauksen siihen, mitä seuraavan sukupolven käyttöjärjestelmä tulee tarjoamaan. Erilaisia vuotoja on jo kuultu, joiden perusteella Android 15 tulee tarjoamaan joitain mielenkiintoisia uutuustoimintoja. Yksi näistä on Private Space, joka mahdollistaa sovellusten piilottamisen.

Lisätietoja on kuitenkin luvassa mahdollisesti jo tällä viikolla, jos tiedot pitävät paikkansa.

Lähde: 9to5google.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android