AndroidHMDNokiaYleinen

Android 9.0 Pie nyt ladattavissa Nokia 5.1 Plus -puhelimelle

HMD Global on ilmoittanut aloittaneensa jakamaan tuoretta Android 9.0 Pie -käyttöjärjestelmäpäivitystä yhtiön Nokia 5.1 Plus -puhelimelle. Nokia-puhelimet ovat saaneet laajasti päivityksiä loppuvuoden aikana ja nyt päivityksen saava Nokia 5.1 Plus on järjestyksessään jo seitsemäs päivityksen saanut Nokia-puhelin.

Android 9.0 Pie tuo mukanaan muutamia muutoksia käyttöliittymään sekä navigointimahdollisuuksiin. Kyseessä on Googlen yhdeksäs merkittävä Android-julkaisu ja kuudestoista suurempi päivitys. Yksi merkittävimmistä päivityksen ominaisuuksista kantaa nimeä Adaptive Battery. Kyseessä on älykäs virranoptimointiominaisuus, joka tunnistaa vähiten käytettyjä sovelluksia ja vähentää näiltä akunkäyttöä, jotta puhelimen akku kestäisi paremmin. Päivityksen mukana tulee lisäksi Adaptive Brightness -ominaisuus, joka säätää näytön kirkkautta ympäristön ja käyttötarkoituksen mukaan. Ominaisuus oppii myös käyttäjän mieltymyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusittu navigointipalkki mahdollistaa eleohjattavuuden sekä täysin uuden tavan ohjata laitetta. Näytön alareunassa olevat tutut kolme painiketta on tällä kertaa korvattu kahdella, joista toinen on tuttu paluupainike ja toinen on viiva. Ilmoitusvalikkoa on päivitetty pyöreillä pika-asetuksilla ja ilmoituksissa on nyt valittavana automaattisesti älykkäitä vastausvaihtoehtoja. Android 9.0 Pie sisältää myös lukuisia muita ominaisuuksia ja parannuksia muun muassa tietoturvaan.

Suomessa Nokia 5.1 Plus ei ole vielä edes tullut myyntiin, mutta HMD Global on kertonut tuovansa puhelimen tammikuussa saataville. Toistaiseksi tarkkaa julkaisupäivää ei tiedetä, mutta sen pitäisi tapahtua tammikuussa. Euroopassa puhelin maksaa 249 euroa.

Lähde: Juho Sarvikas (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. En osta enään Nokia puhelinta. Oli susi ostaa Nokia 8 sirocco kun ei tuu Android 9.0 pie päivitystä. Luulit et tulis puhelimelle Nokia 8 sirocco (Nokian paras ja kallein malli) mutta ei. Taidan seuraavaksi ostaa jonkun toisen mallin. Nokiaan pettynyt. (Melkein kaikki muut mallit ovat saaneet 8.1 tai 9.0 päivityksen. Just tuli Nokia 3 Android 8.1 ja sama on mun Nokia 8 sirocco puhelimessa ikinä toinen maksaa 99€ ja toinen maksoi 699€ että näin.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android